Bananer er forbruksvare hos oss, men noen ganger er innkjøp og forbruk litt i utakt. Brune bananer smaker ikke noe godt og gikk tidligere skamfullt i søpla. Inntil noen venninner begynte å snakke om Epicurious sitt bananabrød. Skjønt, brød og brød. Kake er vel en rettere betegnelse, selv om den er sunnere enn de fleste andre kaker.
Som vanlig har jeg gjort mine egne tilpasninger, så oppskriften gjengis slik jeg baker den. Jeg bruker det jeg har av syrnede melkeprodukter, f.eks rømme, creme fraiche eller kefir. Kesam funker angivelig dårlig, men yoghurt går bra. Jeg har til og med brukt en rest mangolassi (kefir og pakistansk mango kjørt glatt i blender), men i dag var det en rest creme fraiche som hadde gått ut på dato som havnet i bananbrødet.
Du trenger:
- 2 egg
- 1/2-1 dl brunt sukker (juster jf hvor mye banan du bruker - hvis 3 bananer, så holder det med en halv dl sukker)
- 2-3 brune bananer
- 1 dl creme fraiche
- 1 ss solsikkeolje
- 1 ss vaniljeekstrakt
- 2 dl fin sammalt hvete
- 2 dl siktet hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 1/2 ts salt
- 2 ts malt kanel
- litt finrevet muskat
- litt svart, nykvernet pepper
Hell over i en godt smurt brødform, evt bruk bakepapir. Stekes på 175 grader cirka 90 minutter. Min erfaring er at steketiden varierer fra gang til gang, bl.a. avhengig at hvor mye bananer du har i, så bruk en bakepinne for å teste allerede etter en time. Hvelv brødet ut av formen og la avkjøles på rist.
Smaker nydelig lunkent med litt smør på. Klarer du la være å spise det opp med en gang, så blir det nesten enda bedre når det får satt deg ordentlig dagen etter eller etter en tur i fryseren. Skjær gjerne opp før du fryser, så er det bare å tine skivene i brødristeren hvis du blir fysen på noe godt.
3 kommentarer:
Bananbrød er så godt! Jeg tester gjerne oppskriften din.
Ser kjempegodt ut!
Det der så kjempegodt ut! Bananbrødkaken altså. Takk for oppskriften, kommer garantert til å bli testet ut her også siden bananene har det med å fort bli brune...
Legg inn en kommentar