onsdag 3. april 2013

Mini kokkeskole på Kulinarisk akademiFjorårets bursdags- og julegave til undertegnede fra den kjekke mannen og resten av familien var et kokkekurs på Kulinarisk akademi. Det meste om det beste kaller de kurset som i løpet av tre dager skal dekke de fleste grunnprinsipper på kjøkkenet - kraft, sauser, supper, kjøtt, pølser, fisk, baking, pasta, desserter og hvordan å planlegge større måltider.

Noen og tjue forventningsfulle matvrak møter opp til avtalt tid i dag og blir vist inn i auditoriet på Kulinarisk akademi. På vei inn får vi stukket i hånda en tallerken varm mat, og så er det bare å sette seg tilbake, spise, se, lytte og smake. Hadde noen sagt til meg på forhånd at første dagen skulle vi bare se på kokker som laget mat, hadde jeg vært litt skeptisk. Der jeg sitter kjenner jeg imidlertid verken på skepsis eller skuffelse, kun ren fryd.


Her står det kokker fra kokkelandslaget og går gjennom grunnleggende prinsipper med kraftkoking, ulike sauser, garnityrer, pasta etc. Alt sammen mens de lager det de snakker om, deler tips og fristende lukter brer seg. Smaksprøver deles raust ut og det slår meg - dette er jo det ultimate live matprogrammet hvor en både kan lukte, smake og til og med spørre underveis. Alt det en savner når en ser gode matprogram på TV.Jeg ble både mer kunnskapsrik og definitivt inspirert i løpet av dagen i dag, og jeg fikk bekreftet at en del av det jeg allerede gjør ikke er så galt. I morgen skal både dagens tema og mer til prøves ut i praksis. Jeg gleder meg!

1 kommentar:

Sol sa...

så spennende! prøvde meg på dine hjerteformede polarbrød foressten, og de ble veeldig gode! la ut resultatet med link til din oppskrift i bloggen:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails