søndag 20. november 2011

6 retter i gode venners lag

Er det mulig å invitere gjester på en 6-retters middag uten å verken slite seg ut i forkant eller å stå på kjøkkenet under mesteparten av festen? Jeg bestemte meg for å prøve og serverte følgende:



Antipasti med parmaskinke, fennikelsalami, salami picante, manchego, oliven, kapers og ovnsbakte cherrytomater
Ribolla Gialla, en italiensk oransjevin som var et nytt og spennende bekjentskap


Kongekrabbe naturell med fennikelsalat og ramsløkaioli
Lanson black label champagne


Konfiterte andelår med rødbetepuré og aspargesbønner
Malvira' Barbera D'Alba fra San Michele


Mojito-sorbet


Brie, St Agur og Hulderost med kjeks og fikenmarmelade
Dönnhoff Riesling Beerenauslese 2006


Tolags pannacotta med espresso og mørk sjokolade i den nederste delen og friske bringebær
Dönnhoff Riesling Beerenauslese 2006

Konklusjonen er helt klar: Visst går det an. Med unntak av litt opplegging på tallerkner og fat ut og inn, så satt vertskapet rundt bordet og koste seg sammen med gjestene sine hele kvelden. De fineste gjestene og den fineste kvelden.

8 kommentarer:

[kjøkkentjeneste] sa...

Det så rett og slett fantastisk ut!

Helene sa...

:D Så jo helt knall ut.
Morsomt at det ble oransjvin au. Tror faktisk at det passer alt (nesten)

Elisabeth sa...

Oransjevinen funket som bare det, og den smakte ulikt det meste annet jeg har smakt av vin. Takk for tipset, Helene :)

Og takk for lånet av ismaskin. Problemet ble ikke at sorbeten ikke frøs, for det gjorde den til gangs. Litt opphold i romtemperatur, opphakking med gaffel og en runde i Kitchen Aiden berget den imidlertid. Veldig bra mellomrett.

Anonym sa...

Det hørtes godt ut da du forklarte i forkant og det ser jo supert ut også. Gode tips om både mat og vin.
Aina

Sulvis sa...

Dette så veldig godt ut!

Siri sa...

Hei drømmemiddag! Heldige gjester du har :)

Malou Klidmoster sa...

Wow, sikke en fantastisk menu :-)

Reminiscence sa...

Dette så fantastisk ut!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails