Til en person brukte jeg:
- 4 blader grønnkål
- ca 150 gram kokt lammekjøtt
- 1/2 rødløk
- 1 rød chilli uten frø
- et par champignon
- en boks tomater
- en kinesisk hvitløk
- lasagneplater
- pecorino (hard italiensk ost laget av sauemelk)
- smør
- litt lammekraft (ca 1/2 dl) - kan sløyfes
- en liten fløteskvett - kan sløyfes
- frisk hakket rosmarin og timian
- salt, pepper
Lammekjøtt, finhakket rødløk, sopp og revet/finhakket hvitløk surres i litt smør. Tilsett tomater, kraft, fløte og litt revet pecorino. Smak til med urter, salt og pepper. Til denne sausen syntes jeg det passet med en tydelig smak av rosmarin, men dette regulerer du selv. Imens surrer du strimlet grønnkål i litt smør sammen med hakket chilli. Etter et par minutter har du i en liten skvett vann, har lokk over panna og lar surre til grønnkålen faller litt sammen.
Legg saus, grønnkål, revet pecorino og lasagneplater lagvis i en liten ildfast form. Avslutt med saus og et tynt lag pecorino. Stekes i ovn på 220 grader i 40 minutter. Serveres med friske cherrytomater. Og eventuelt et resteglass vin fra helga. Jeg hadde en slant Amarone igjen, og den smakte ypperlig til.
Beste restemandag på lenge.
2 kommentarer:
For en nydelig blogg du har!! Så mange fine og inspirerende innslag. Elsker måten du omtaler deg selv, kjenner meg nesten litt igejn. Legger deg til i min liste over favorittblogger, på min matblogg.
Mvh Cathrine,
http://cathrineoyen.blogspot.com/
Tusen takk for veldig fin tilbakemelding, Cathrine :) Det er alltid hyggelig når nye folk snubler innom og gir lyd fra seg.
Legg inn en kommentar