I min matglade venninnegjeng har lammegryte med Snøfrisk vært en snakkis ganske lenge. Jeg har aldri smakt den, ei heller sett oppskriften, men slike ting popper plutselig fram fra bakhodet idet en står i butikken og lurer på hva en skal putte oppi kveldens lammegryte for litt variasjon? Jo, Snøfrisk. Oppi handlekurven med osten, og der fikk den selskap av noen fine østerssopp, friske urter og søte, små nypoteter.Til fire personer som ble så mette at det gjorde vondt brukte jeg:
- 1,5 - 2 kg utbeinet lammekjøtt i stykker. Jeg brukte lårskiver.
- et par håndfuller østerssopp. Annen sopp fungerer også.
- en boks tomater, f.eks Mutti
- 2-3 dl hvitvin (kan evt erstattes med syrlig eplejuice, evt vann og litt hvitvinseddik)
- en kinesisk hvitløk
- frisk timian og rosmarin, finhakket
- 2 rødløk
- 3 gulrøtter
- 6 store tomater
- en boks Snøfrisk
- salt og pepper
Et brett tomater ble stekt/tørket i ovnen sammen med gryta (se her for fremgangsmåte) og rørt forsiktig inn i gryta før servering. Gryta ble servert med små nypoteter. De ble kokt med skallet på og fikk litt smør, timian og rosmarin på seg før servering. I glassene var det Amarone, noe som på ingen måte var galt til.
Flere oppskrifter med lam finner du her.
3 kommentarer:
Takk for i går, maten var nydelig! Jeg tror jammen jeg må driste meg til å prøve dette selv, takk for at du la ut oppskriften! :)
Veldig gøy om du prøver, Mona. Og du vet i det minste at dette er noe gubben også liker. Kjøtt og sånt ;)
Så gøy, Magne! :)
Legg inn en kommentar