- 200-250 gram lammekjøtt per person
- cherrytomater
- paprika
- rødløk
- blomkål
- hvitløk
- frisk timian
- salt, pepper
- en slant rødvin
- smør
Kjøttstykkene ble saltet, pepret og surret i smør på sterk varme slik at kjøttet fikk fin stekeskorpe. Deretter ble kjøttet lagt i ildfast form sammen med grønnsaker, noen klatter smør, masse frisk timian og hvitløk. Litt rødvin likelig fordelt med noen centimeter i bunn av formen og ditto i kokken, og inn i ovnen med det hele. Formen, ikke kokken. Jeg lot det stå en times tid på 175 grader, noe som gjorde kjøttet gjennomstekt, men saftig.
Lam er ikke direkte lett mat, så for å hindre at måltidet ble for tungt, droppet vi poteter og laget blomkålpuré til. Kok opp blomkål i buketter, hell av vannet, la dampe litt, tilsett noen gode klatter med smør og litt fløte hvis du har. Mos med stavmikser og smak til med salt og pepper.
Server med god rødvin til og venner rundt bordet. Jeg gleder meg til høst og lammesesong!
2 kommentarer:
Nyyydelig! (Og fine bilder, som vanlig.)
Gleder meg til lammesesongen, finnes ikke bedre kjøtt.
Fin blogg
Legg inn en kommentar