Til to personer brukte jeg:
- renset pinnekjøtt
- 3 store sjalottløk, finhakket
- 1 boks gode hakkede tomater
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 chilli uten frø og hinner
- frisk timian
- finhakket bladpersille
- litt sukker
- pepper, salt
Surr hakket sjalottløk myk i litt olje på middels varme sammen revet hvitløk. Tilsett hermetiske tomater, timian og chilli, og la koke ti minutters tid før du tilsetter renset pinnekjøtt og smaker til med salt, pepper og evt sukker for å runde av sausen. La sausen koke med pinnekjøttet i en 10-15 minutters tid. Rør i finhakket bladpersille helt mot slutten, og server med hjemmelaget potetmos.
En annen variant av samme er å gratinere pinnekjøttet med tomatsaus i ovnen, også her med potetmos til. Ser noen hakk lekrere ut enn varianten over, men litt mer grisete å spise.
Har du andre måter å bruke opp pinnekjøttrester?
1 kommentar:
Takk for tipset! Dette tror jeg at jeg må prøve!
Legg inn en kommentar