Du trenger:
- spaghetti, linguine eller annen tynn båndpasta
- ferske, nypillede reker
- fersk chilli
- bladpersille
- økologisk sitron (1/2 - 1 per person, avhengig av hvor saftige de er)
- god olivenolje
- salt
n av. En grei måte å bruke chilli på enten en liker ulik styrke eller bare er usikker på hvor sterk chillien er.Pill rekene og ha dem i en skål sammen med hakket bladpersille og chilli, saft og finrevet skall fra sitronen (kun det gule) samt raust med god olivenolje. Rør alt sammen inn i nykokt pasta, smak til med salt og la stå under lokk, men uten annen varme enn fra pastaen et par minutter slik at rekene varmes. Hell over i dype skåler, ringle litt olivenolje over og digg in.
Vintips: Ca Rugate Soave fra San Michele. En fruktig fin italiener med en liten restsødme som funker ypperlig opp mot chilli og sitron.
Et lite sommermåltid i desember. Anbefales på det varmeste.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar