Ramsløk er en viltvoksende løkplante med store grønne blader som egner seg ypperlig i matlaging. Dessverre vokser det ikke ramsløk her jeg bor, men i skogholtet nedenfor barndomshjemmet mitt er hele bakken dekket. Min snille mamma plukket ramsløk der i vår, grovhakket og frøs ned, og jeg fikk et par glass med meg hjem fra ferie.
Ramsløken tinte selvsagt på vei hjem, så jeg valgte å lage ramsløkpuré. Tint ramsløk ble helt i blenderen sammen med litt maldonsalt og akkurat nok olje til at det ikke pakket seg i bunn av blenderen, men heller ikke ble rennende. Jeg brukte en blanding av solsikkeolje og god olivenolje. Ettersom jeg ikke hadde små glass, valgte jeg å fryse ned i isterningformer. Når frossen, samler jeg terningene i en liten boks og har akkurat passe mengde til bruk når jeg trenger det, for eksempel som tilsetning i aioli.
Ramsløk er en vårplante, og best resultat får en selvsagt om bruker ferske blader. Har en ikke mulighet for det, er imidlertid ikke noen glass fra mammas fryser å forakte.
4 kommentarer:
Smart!
Husker du hvilken type ramsløk på glass fra Bondens marked som var god?
Ja, den gode er fra Nøring, på sekskantet glass med rød etikett. Tror imidlertid ikke den er å få kjøpt på Bondens marked til vanlig. Den de selger der syntes jeg smaker tørket gress. Nøring sin ble imidlertid solgt på Matstreif i fjor.
Hvis du har tålmodighet til fryseren gjør jobben, kan jeg sprette ut noen ramløkshjerter og tusle over gårdsplassen. Så har du hvertfall fram til Matstreif :)
Sier så klart ikke nei takk :)
Ramsløk coming up! :)
Legg inn en kommentar