- en drøy halvkilo småkje i stykker
- en slant rosévin
- et par dl H-melk
- en boks hermetisk tomater av god kvalitet (jeg brukte Mutti)
- 3-4 dl kyllingkraft
- et par kinesiske hvitløk
- salt, pepper, timian, oregano og basilikum
- revet pecorino
Kjøttet ble tatt ut og lagt til å kjølne mens sausen fikk selskap av tomater og kyllingkraft og en finhakket kinesisk hvitløk. Sausen har små hvite klumper av emulgert melk nå, men ikke bekymre deg for disse. De forsvinner.
Kjøttet renses fra bena og has oppi sausen. Inn i ovnen igjen og la stå på 100 grader i noen timer til. Min stod i fire timer. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet til neste dag. Da får smakene satt seg på en helt annen måte enn om du spiser den med en gang, skjønt prøvesmakingen tilsa at den absolutt var etende umiddelbart også. Fyldig tomatsaus med kjøtt så mørt at det har falt fra hverandre. Det kan liksom ikke bli så galt.
Varm opp dag 2, tilsett litt finhakket basilikum og server med fersk pappardelle, revet pecorino og noen gode cherrytomater.
3 kommentarer:
Det både så og hørtes godt ut! Blir alltid sulten når jeg leser disse oppskriftene du deler med oss.
Klem Tonje
Nam! Jeg ble umiddelbart inspirert og laget noe tilsvarende med kjekjøttet jeg hadde tatt med på hytta. Det ble nydelig, selvom jeg ikke lot det stå til dagen etter. Heldigvis hadde vi en skål rester som skal godgjøre seg enda en dag. :) Takk for inspirasjon og påminnelse.
Kult! Det morsomme er at jeg bokmerket den opprinnelige oppskriften etter at vi hadde diskutert den en gang, Ina :)
Legg inn en kommentar