Spinat er en råvare som heldigvis er blitt lettere tilgjengelig de siste årene. Store poser med delikate små blader klare til bruk etter en runde i salatsentrifugen. Jeg surrer ofte spinaten i litt smør, tilsetter litt hvitløk, en skvis sitron, salt, pepper og kanskje litt parmesan over til slutt. I dag fikk den cirka samme følget, men på en litt annen måte. Til tre personer trenger du:
- spaghetti til tre personer
- 4 gode, grove pølser med masse smak, f.eks salsiccia
- en halv pakke frisk spinat
- et brett med gode cherrytomater, f.eks Dulcita
- 1-2 chilli uten frø
- en halv sitron
- parmesan
- litt god olivenolje
- salt og pepper
Mens spaghettien koker skjærer du pølsene i litt store biter og steker dem på middels varme. Sil av vannet fra spaghettien og ha tilbake i gryta sammen med litt god olivenolje, spinat, finhakket chilli og revet hvitløk. Rør rundt og sett på lokk. Varmen fra spaghettien vil få spinaten til å falle sammen samtidig som den beholder friskheten. La stå under lokk et par minutter, tilsett pølsebitene, tomatene og smak til med sitron, salt og pepper. En håndfull revet parmesan på toppen ved servering.
Voila, fra kjøleskap til middagsbord på den tiden det tar å koke pasta.
1 kommentar:
jomm jomm _ det så godt ut
nå blir det nattmat! :)
Legg inn en kommentar