Inspirert av en venninnes jambalayprat forrige uke endte jeg opp med en akutt craving etter nettopp det. Jeg har en forkjærlighet for alt i ett-mat av den smaksrike sorten, så strengt tatt var jeg ikke så vanskelig å friste. Etter å ha googlet oppskrifter, hentet litt herfra, litt derfra og litt etter eget forgodtbefinnende og kjøleskapsinnhold, endte jeg opp med følgende:- brun basmati-ris
- gul og oransje paprika
- stangselleri
- løk
- hvitløk
- reker ("bittelitt reker", sa jeg til mannen på Fiskeriet, og han visst akkurat hvor mye jeg skulle ha)
- et par skiver bacon
- lammepølser med jalapenos (Strøm-Larsen)
- noen cherrytomater
- bladpersille
- paprikapulver - røkt og vanlig
- chili
- en boks hermetiske tomater
- litt kyllingbuljong
Ettersom dette som vanlig ble laget på slump, har jeg ingen skikkelige mengder å komme med, men klarer en å beregne væske (hermetiske tomater og kraft) mot ris sånn cirka i forholdet 2:1, så skal det godt gjøres at det går så galt. Hvis det blir for tørt, tilsetter en bare mer væske underveis. Hvis for mye, kok uten lokk.
Neppe autentisk nok til å egentlig kunne kalles jambalaya, men veldig godt. Jambalayish.
1 kommentar:
Det både så og hørtes veldig godt ut. Jeg er også svak for alt-i-ett-mat, og har servert ymse varianter over mer kjente retter, basert på hva jeg måtte finne i skuffer og kjøleskap. Dog med noe varierende hell.
Legg inn en kommentar