- rester av en lammestek(beinet og litt kjøtt fra bogstykke)
- et par gulrøtter og hvitløksfedd
- en stilk rosmarin
- 12 (små) blader svartkål (evt grønnkål)
- 2,5 dl perlespelt/farro (evt byggryn, men husk da bløtlegging og lengre koketid)
- litt finhakket rød chilli
- salt, pepper
- sitron
- god olivenolje
Begynn med å koke kraft. Skjær kjøttrestene (2-300 gram?) fra beinet og kok kraft på bein, kjøttavskjær, et par gulrøtter, hvitløksfedd og rosmarinstilk. La koke 2-3 timer, sil fra og bruk krafta som base for suppa. Evt bruk ferdig kraft eller fond på flaske.
Hell perlespelt (jeg bruker Holli mølle sine) i krafta og la koke 10-15 minutter før du tilsetter kjøttet. Tilsett vann hvis det blir for lite væske. Skjær den grove stilken av svartkålen, strimle og tilsett i gryta sammen med salt, pepper, litt finhakket chilli og en liten skvis sitron. La koke 10 minutter til, øs opp på tallerkner og ringle over god olivenolje.
Dommen rundt middagsbordet var at dette var utrolig godt. Rene, fine smaker, og alle råvarene fikk komme til sin rett. Jeg er glad at jeg ikke falt for fristelsen med å tilsette for mye annet, selv om det nok hadde smakt godt med både litt parmesan, hvitløk, urter og mer grønnsaker. Noen ganger er less is more det som gjelder.
2 kommentarer:
Ser godt ut. Hvor kjøper du perlespelt?
Jeg kjøper enten hos Røtter på St. Hanshaugen i Oslo eller direkte fra Holli mølle. De leverer i Østfold og Olso, muligens også AKershus.
Legg inn en kommentar