Dette skulle være et innlegg om en pakke clotted cream som ble med meg hjem fra London nylig og hvordan den ble til cream tea her hjemme på kjøkkenet. Den hadde imidlertid ikke tålt transporten, så da blir det et innlegg om scones og te i stedet. Og mine fine arvede tekopper.
Til scones bruker jeg:
- 5-6 dl hvetemel
- 1 ss sukker
- en liten klype salt
- 3 ss bakepulver
- 130 gram kaldt smør
- 1,5 dl melk, evt en blanding av melk og fløte, kesam, creme fraiche eller andre rester fra kjøleskapet
- 1 egg
- en håndfull hakkede nøtter, gjerne en blanding av valnøtter og hasselnøtter
- en håndfull rosiner
- 1 ts vaniljeekstrakt
Form til runde boller med fuktede hender og trykk dem litt flate på stekeplaten. Stek i cirka 15 minutter på 225 grader. Sjekk dem underveis, da det er stor forskjell på stekeovner.
Server med clotted cream hvis du har, evt godt med smør, syltetøy og te. Min te ble servert i de arvede tekoppene som min farfar kjøpte i Japan for mange mange år siden. Som liten var jeg så utrolig fasinert av dama i bunnen av koppen, et slags vannmerke i porselen som du ser når du holder koppen opp mot lyset. Koppene er fylt med fine minner og familieselskaper, besteforeldre og sniking i skapene hjemme for å se på dem når ingen så meg.
2 kommentarer:
scones er en av mine favorittnammis. så deilig ut!
sånne tekopper har vi som arvegods i vår familie også. kjempefine.
enjoy!
Det er nok flere i vår generasjon som får arve disse koppene. Bare i min familie befinner det seg opptil flere slike sett. I Japan var dette ikke de mest eksklusive koppene, men når de kom til Norge, så ble de nettopp det :)
Legg inn en kommentar