mandag 20. september 2010

Rosa suppe

Frøkna i huset ligner på fireåringer flest. Hun er i den verste liker ikke-alderen, og hun elsker rosa. Idet jeg står med fine, nye norske rødbeter i hendene hos grønnsakshandleren, aner jeg muligheten for utvide heimens middagsrepertoar: Rosa suppe!

Du trenger:
  • 2 små og 2 store rødbeter
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 3-4 soltørkede tomater (evt ovnstørkede)
  • kyllingbuljong, evt kraft
  • vann
  • salt, pepper, litt frisk sitron
  • et par dl fløte
  • revet fast, modnet ost etter smak
Rødbeter skrelles, kuttes i biter og legges i en gryte sammen med hvitløken. Det hele dekkes med vann, tilsettes en kyllingbuljongterning og soltørkede tomater. Når rødbetene er møre, bruker jeg stavmikseren til suppa er glatt. Litt salt, en skvis sitron, pepper og en god dæsj fløte, så er suppa nesten ferdig. En haug revet, godt modnet rødkittost fra Eiker gård (parmesan hadde gjort samme nytten) tilsettes til slutt, og runder av smaken.

En øse mørk, nesten rød suppe i skåla, en ny dæsj fløte, og frøkna får selv røre seg fram til knallrosa suppe. Oh lykke! Suppa går ned på høykant, og allerede før hun er ferdig, lurer hun på når vi skal ha rosa suppe neste gang. Ikke lenge til, lover jeg.

8 kommentarer:

Linn sa...

Herlig bilde! Suppen ser jo rålekker ut. Er det lett å få tak i ferske rødbeter? Jeg tenker liksom aldri på det når jeg er i butikken.Har du eventuelt prøvd med sånne på boks? Ikke like sjarmerende kanskje, men...

Elisabeth sa...

Nå på høsten får en tak i ferske rødbeter i de fleste butikker med litt mer utvalg enn Prix, Kiwi & co. Noen av de mer velassorterte matvarebutikkene har iblant også vakumpakkede, ferdig kokte rødbeter. De er supre til suppe og salater etc. Jeg ville imidlertid ikke har prøvd med syltede rødbeter i suppe.

Linn sa...

Ferske er nok det beste ja. Det gjelder vel egentlig det meste. Takk for flere rødbet-tips også! De er jo så gode og gir et veldig dekorativt resultat!

Elisabeth sa...

Lekre, smaker godt og proppfulle av mineraler! :)

Hvis du titter inne hos Huset på Planen (ligger i blogglista mi), så finner du flere rødbeteoppskrifter, bl.a. en nydelig rødbetegrateng.

[kjøkkentjeneste] sa...

Herlig bilde og herlig innlegg. Ja til rosa suppe. Spørs om jeg hadde fått avsetning på den her i huset - med fokus på fargen, vel og merke.

Elisabeth sa...

Du får prøve Bridget Jones' Blue String Soup ;)

Ulla sa...

Den rødbetgratengen er bare helt nydelig!! :D

Vi fikk et glass hjemmesyltede rødbeter hos naboen her, smaker mye, mye bedre enn de ferdigkjøpte. Skal visstnok være veldig enkelt å lage også.


Herlig bilde av snuppe og rosa suppe! :D

det lange hvite huset sa...

Herlig! Røbetesuppe har lenge stått på listen over retter jeg har lyst til å prøve. Mine røvere rynker dessverre på nesen og har forlengst fastslått at hvis jeg serverer dem ROSA suppe skal iallfall ikke DE ha middag. Sukk!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails