mandag 4. mars 2013

Gryte med reinskav, øl og spinat

Det er søndag kveld, vi har vært ute på tur og på matinékino sammen med gamlisene. På vei hjem finner vi ut at ingen av oss har tenkt på middag, så vi raider fryser og kjølskap. En pakke reinskav, en halv pose spinat, noen gulrøtter og en tur ned i matboden, og en gryte begynner å ta form i hodet.
  • en pakke reinskav (400 gram)
  • 3 gulrøtter
  • en halv pose frisk spinat
  • en kartong store, hvite bønner
  • en rødløk
  • en kinesisk hvitløk
  • 6 tørkede einebær
  • 3 stilker frisk rosmarin
  • en flaske øl, f.eks Ægir harvest ale
  • en dæsj fløte, evt rømme eller creme fraiche
  • salt og pepper
  • evt litt sitron
Stek reinskav og rødløk. Tilsett finhakket hvitløk, knuste einebær, hakket rosmarin, salt og pepper. Hell over fløte og øl til det akkurat dekker kjøttet, og la såvidt småkoke under lokk 5 minutter før du tilsetter gulrøtter i biter og avsilte, skylte bønner. La koke 10 minutter til, tilsett spinaten og la stå under lokk til spinaten har falt sammen. Øs opp i dype tallerkner, finn deg en skje og spis.

Det smakte godt, og selv om jeg gjerne skulle hatt et litt fyldigere øl, f.eks en bayer, så fristet dette til gjentakelse.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails