Potet- og purreløksuppe er en av disse suppene som ikke kan beskrives, men må oppleves. Utrolig enkel å lage med få ingredienser, samtidig som den er forførende fyldig, kremet, smaksrik og mild på en gang.
- 3 mandelpoteter per person
- 1/2 mellomstor purre per person
- smør til steking
- kyllingkraft, evt fond eller buljong
- fløte
- salt, pepper
Topp gjerne med noen sprøstekte baconbiter, røkelaksstrimler, purreringer eller litt god olje. Eller bare nyt den som den er. Ikke den peneste suppa i gata, men den tar det igjen på smak.
4 kommentarer:
Den suppen høres helt nydelig ut! Perfekt nå på høsten :-)
Skal utvilsomt prøves ut til uken. Takk for oppskriften!
Hyggelig at du prøver den, Anita :)
Jeg går også inn i skikkelig suppemodus når høsten kommer. I dag var det gulrotsuppe som stod på menyen, og mer suppe blir det framover.
Her er vi også i suppemodus. Og potet- og purreløkssuppe står nok på menyen her i huset også snart. Vil bare ha litt oksehalesuppe først!!! :)
Oksehalesuppe? Tell me more! Jeg kokte oksehaler i helga, og har dermed både kraft og ferdig plukket kjøtt liggende klart :)
Legg inn en kommentar