onsdag 20. mai 2009

Min kunst: Anders Malmø


Inspirert av Huset på Planen, tenkte jeg å vise fram noen bilder og annen kunst jeg av en eller annen grunn bare har måttet ha opp gjennom årene. I det store og hele er jeg noenlunde fornuftig med penger, men har likevel flere ganger svidd av opptil flere tusenlapper på kunst når det har passet som dårligst økonomisk.

Nesten all kunst jeg har hjemme, har en fellesnevner: Humor. Jeg kan iblant bli bergtatt av bilder som er vakre, men det som trigger Må ha-faktoren, er nesten alltid humor. På veggene hjemme henger et salig sammensurium av mer og mindre skjeve uttrykk, noen fulle av varme, et par doser ren galskap, noen trassige skråblikk og et par visuelle ordspill.

Siste blad på stammen blir levert på fredag denne uka. 1. mai var jeg på åpningen av Anders Malmøs utstilling The Dog Show - en serie med hunder av ulik karakter og en miks av digitale og analoge teknikker. Jeg falt pladask for bildet over, og før jeg gikk, hadde bildet en fin liten rød lapp ved siden av seg. Det var noe med blandingen av uttrykk, fargene og stemningen i fotografiet i bakgrunnen mot den fortapte blodhunden som gjorde at Må ha-faktoren slo inn. Fredag er det mitt.

Du kan se flere av Anders' bilder og komme i kontakt med ham her.

12 kommentarer:

Donpedro sa...

Herlig bilde, så faktisk ikke at det var en hund før du skrev det. Fine blåfarger også. Du har mange flotte bilder, er litt småmisunnelig. Fint lite hos oss, mannen min ser jo overhodet ikke vitsen med å bruke penger på kunst, og jeg har ikke så himla god råd heller lzm. Grrr.

Moderne Retro sa...

Det bildet likte jeg. :)

Elisabeth sa...

I kveld har bildet blitt levert og hengt på veggen. Jeg elsker det! Det er så mye å hvile øynene på, og det blir enda flottere i kveldslys.

Litt morsomt å ha kunstneren på besøk og se han kikke interessert på spesielt et av de andre bildene mine. Tror det får bli neste ut av de jeg viser i bloggen.

Huset på Planen sa...

Så flott bilde! Du har mye fint og humoristisk på vegg og hyller. Jeg blir så fascinert av den følelsen du beskriver når man finner noe som treffer en rett i et eller annet.

Stine sa...

Men for pokker! Skamme seg! Du har jo tatt bildet mitt.
Jeg har jo siklet på det der ei stund.

sukk.. Da får jeg komme til deg og sikle istedet da.. ;)

Stine sa...

Ja.. jeg vet det finnes flere, men det passer ikke akkurat i lommeboka nå. buhu

Elisabeth sa...

Det er bare å komme, Stine. Vi kan ha vår egen vernissage med champis og gode greier :)

Hvor har du sett bildet tidligere, forresten?

Elisabeth sa...

Don't shoot the messenger, men jeg tror faktisk han har solgt alle 7 nå. Hvertfall de store på lerret.

Stine sa...

Frykta egentlig for at de var utsolgt, men sånt skjer jo. Slipper at det gnager. ;)

Jeg så et utstilling han hadde på utemarkedet ved Blå, og skrev meg på mailingliste. Så da fikk jeg info på mail med bla det bildet der. Falt for det med en gang. Det finnes jo i liten utgave, men det blir ikke helt det samme. Så har faktisk ikke sett det live.

Camilla sa...

Bildet er kjempekult. Jeg fant bildet på bloggen fordi jeg altså er kollega med kunstneren. Nå må jeg titte og se om jeg finner flere ting han har laget. Det er jo så morsomt når man finner ut at noen man kjenner er skikkelig flink til noe. :)

Åpent^hus sa...

veldig artig bilde. skjønner godt at du falt for det. jeg har også blitt grepet av diverse kunst som jeg bare har måttet ha. Har laga egen etikett på bloggen min om det. Egen + tøff kunst som jeg gjerne skulle hatt. Kos deg med nyinnkjøpet!! Kanskje vi får se det i sine nye omgivelser også? :)

Elisabeth sa...

Mnja, kanskje. Her er sjeldent såpass strøkent at det egner seg å vise fram annet enn detaljbilder :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails