torsdag 17. september 2009

Ønskeliste: Kaffekvern


Det nærmer seg bursdag og dertil tid for fromme ønsker. Øverst på ønskelista mi står en god elektrisk kaffekvern. Den skal primært brukes i tospann med Bialetti-kanna mi, evt espressomaskin når jeg en gang i verden får anskaffet det, men også iblant til vanlig presskanne. Ergo må den kverne kaffen til den rette meliskonsistensen, ikke bare kutte den med kniver i bunnen slik mange av de billige kvernene gjør.

Kitchen Aid sin kvern ligger foreløpig godt an. Den får god omtale og er (selvsagt) lekker å se på, men jeg synes den er dyr. Finnes det gode kverner som maler kaffen skikkelig til en lavere pris?

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Ut fra innspill via andre kanaler står valget nå mellom en relativt rimelig liten elektrisk kvern fra Braun (den Kaffebrenenriet anbefaler for glade amatører), en Gaggia og kitchen Aid i hovedinnlegget. Begge de to siste koster minimum 1500, så fornuften tilsier at det blir Braun. Det er jo uansett mange skritt opp fra å kjøpe den ferdig kvernet på Kaffebrenneriet.

Elisabeth sa...

Jeg endte til slutt opp med en elektrisk kvern fra Krups til rundt 600 kroner og er strålende fornøyd med den. Å kverne seg fersk kaffe om morgenen er faktisk litt lykke :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails