søndag 6. november 2011

En drøm i oppfyllelse: Great Orme Lighthouse

For 10-15 år siden leste jeg en artikkel i Aftenposten om et gammelt fyr i Wales som var gjort om til et bed & breakfast med 3 rom. Jeg har drømt om å dra dit siden, og takket være en snill mann og en spesiell anledning har drømmen nå gått i oppfyllelse.


Ytterst på en grønn klippe med utsikt over havet i tre retninger. Vi bodde i Lamp Room, rommet som har selve glasskuppelen der hvor fyrlykta stod som en del av rommet. Her snakker vi ikke rom med utsikt, men utsikt med rom.


mot vest


mot nord


mot øst


Noe du vil ta en nærmere titt på? Rommet har selvsagt kikkert.


Great Orme Lighthouse drives som bed & breakfast, så utover frokost må en ordne måltidene selv. Det er imidlertid ikke mer enn et par kilometer inn til Llandudno som er nærmeste by, og en kan handle det en trenger der. På fyret kan en for eksempel stappe kjøleskapet fullt av champagne, og så bare nyte utsikten. Nyte boblene, selskapet, lyset og utsikten.


Vi fikk lest litt, gått tur i nydelig terreng, kjent på vinden, spist god mat og prøvd den lokale pubben. Men mest av alt satt vi i glasskuppelen vår og så på lyset mens vi lot champagnekorkene sprette mot Irskesjeøen. Mens vi sukket over hvor heldige vi var som faktisk var her.

7 kommentarer:

Reminiscence sa...

For et nydelig sted! Her fikk jeg virkelig lyst til å bo en liten stund.

lirosa sa...

Så flott endelig å få oppfyllt en drøm. Nydelige bilder som gjorde at jeg også begynnte å drømme...

Pusterommet sa...

For et fantastisk sted! Vil også...

dagdrømmeren sa...

Hei
Dette stedet så fantastisk ut! Tenker det var en opplevelse en aldri glemmer.
Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg. Høyskap og benkeplass er noe en ikke får nok av på kjøkkenet. Jeg er veldig glad i kjøkkenet mitt, men om jeg skulle bygget omigjen, ville jeg hatt litt større kjøkken. Det er ganske lite, men koselig :) og plassen er godt utnyttet :)

Ønsker deg en fin søndagskveld
Klem Tonje

Anonym sa...

Åh så utrolig fint og for en fantastisk ting og gjøre med en kjekke mann;) der har vi gaven til ørjan når han blir 40;)

Martes atelie` sa...

For et vidunderlig sted! Vi har reist rundt blandt mange badebyer i Brighton området. Pirene der er jo stort sett spillehaller, så IKKE like sjarmerende som denne;)

Men menneskene er sjarmerende...og da blir jo alt bra!

Elisabeth sa...

Om sommeren er det nok spillehaller og tivoli som preger piren i Lllandudno også, men en forblåst, mørk høstdag var det bare vakkert og fredelig :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails