mandag 29. mars 2010

Strandpåske


Mine siste par ski brant lystig i peisen etter en skileirskole da jeg var 11, og det er etter hvert noen år siden. Mens andre går fra hytte til hytte på fjellet, tar jeg på meg småsko og solbriller og går fra kaffebar til kaffebar i påskerolig by.

I år har jeg imidlertid gjort noe som strider mot enhver personlig overbevisning, nemlig forlatt et vårlig Oslo og dratt så langt nordover at veiskiltene såvidt stikker opp over brøytekantene. Men selv her kan en gjøre annet enn å stå på ski. En kan for eksempel benytte fridagene til å lage masse god mat eller ta med seg godt selskap og tradisjonell påskeproviant på en av de vakreste strendene Gud har skapt.


Der setter en seg og ser utover havet. Hører lyden av bølgene som slår forsiktig mot land, lar øynene hvile mot horisonten, kjenner hodet tømmes og kroppen fylles av ro. En finner vakre skjell, steiner og slipte glassbiter, drikker kaffe, spiser kvikklunsj og hører på en behagelig stemme som leser årets påskekrim høyt for en. Det er fint det.

Snart går turen tilbake til bypåske sørpå, og jeg gleder meg til det. Enn så lenge nyter jeg strandpåske og minusgrader, men sol her oppe.

(For øvrig kom ingen appelsiner til skade under utarbeidelsen av dette innlegget. Det var for kaldt på hendene til å ta av vottene for å skrelle den...)

6 kommentarer:

Kristin Hjellegjerde sa...

Strandpåske! Herlig! Skulle ønske jeg kunne importere kvikk lunsjen til New York stranda vår og kopiere ideen!

Elisabeth sa...

Det er idéen som teller, så kanskje en Kit Kat kan gjøre nytten på en New York-strand? :)

Som mine dager er sa...

Enda godt å høre at vi er flere som ikke kan fordra å få beina surret fast til ett par treplanker med beskjed om å gli mykt av sted. Nei takke meg til alle andre former for nytelse når det er påske. Din påske ser så langt helt fortreffelig ut. Synd minusgradene skal ødelegge. Vi har de her også. Sammen med 3-4 cm nysnø i natt. Trippel-sukk !!!

Marit

Elisabeth sa...

Bedre med minusgrader og sol enn regnpåsken som venter meg i Oslo. Jeg som liker bypåske med grilling, parkturer og slikt, hadde slettes ikke bestilt regn...

Emmas utsikt sa...

Hahahaha! Som jeg log åt påskekrimen din. Ja, det hadde vært noe om svigermor hang i riset. hehehe...

Herlig miljø du er i!

Mammadamen sa...

Påsken er over, men jeg må bare si at jeg synes det er godt å høre om andre som ikke liker ski:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails