lørdag 19. november 2011

Å glede seg

I kveld skal jeg samle de beste vennene rundt et pent dekket bord med glass og bestikk i trengsel. Vi skal spise oss gjennom rett etter rett med gode viner til. Alt det beste jeg vet. Bestevennen har kommet fra London med fine kjoler til meg i kofferten, og sitter nå på barnerommet og leker med femåringen. Mannen smårydder og jeg sjonglerer litt med dessertlaging, marmeladesmaking og kongekrabbekoking, og kjenner med hele meg at jeg gleder meg til i kveld.


Menyen er planlagt i lengre tid, og til tross for seks retter, så har vertinnen tenkt å bruke minimalt med tid på kjøkkenet etter at gjestene har kommet. I forkant har jeg lånt litt tallerkner her, en ismaskin der, og i går kveld koste vi oss på kjøkkenet med å gjøre ting vi kan og ting vi ikke kan, med hvert vårt glass vin.


Bestevennen er fremdeles rosa på hendene etter å ha skrelt rødbeter til den store gullmedaljen. Rødbetepuréen har den vakreste fargen og skal få smakfullt følge.


Å glede seg er iblant halve moroa.

2 kommentarer:

Hege Helen sa...

Må si jeg ble veldig spent på de 6 rettene som blir servert, fortell fortell og gjerne del oppskrifter med oss. Håper kvelden var suksess

Tonje sa...

Åh jeg er så lei meg for at jeg ikke kunne komme.. Du er verdens beste elisabeth, savner deg hver dag jeg.. Men jeg kommer snart, snart...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails