lørdag 19. desember 2009

Pictures Reframed

foto: picturesreframed.com

Leif Ove Andsnes og et flygel omkranset av store lerret med kraftige grafiske motiver. Han spiller Mussorgskys 125 år gamle stykke Pictures at an Exhibition, og de musikalske bildene er innrammet på en helt ny måte av den sørafrikanske kunstneren Robin Rhodes' bilder og videoinstallasjoner. Lekne, virkningsfulle, dramatisk motiver og bevegelser i perfekt harmoni med musikken. Pictures Reframed.

Musikk og bilder forsterker hverandre svært effektfullt, og stykket bygger seg opp til det kulminerer med de fantastiske bildene av et flygel som druknes i en gammel tørrdokk. Bildene er så dramatiske og vakre, og musikken så uttrykksfull, at vi blir sittende og snappe etter pusten. Så er det slutt.


foto: nrk.no

...det kan ikke slutte nå? Ikke når det er på det mest intense og kraftfulle? Joda, vi er på klassisk konsert, må vite. Leif Ove Andsnes klappes inn igjen et passende antall ganger, og så er vi ferdige. Pokkern og, neste gang vil jeg ha ekstranummer...

Både deler av konserten og en fantastisk dokumentar om året fram mot premieren på stykket er å finne på nrk.no. Anbefales.


2 kommentarer:

Mona sa...

Var du i konserthuset? Er i såfall veldig misunnelig på deg...

Elisabeth sa...

Jeg var der! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails