søndag 6. desember 2009

deLillos i Operaen: Hjernen er alene


deLillos i Operaen. 20 år siden albumet Hjernen er alene ble gitt ut. For første gang spiller de hele albumet fra A til Å. 23 låter, flere av dem aldri spilt live tidligere. På scenen står det i tillegg til deLillos et fint sammensurium av strykere og blåserekke fra Operaen, gamle bandmedlemmer og musikere, alle i en laidback setting hvor folk rusler til og fra med og uten vinglass, og setter seg ned i den stolen som er ledig.

Et av landets med tilbakelente band på landets mest fornæmme scene. Likevel klarer Lars Lillo og resten av bandet å beholde den svært uformelle, litt sjenerte, fomlete og sjarmerende kontakten med publikum. Låter og musikere kommer og går på scenen. I hodet kommer og går minner fra den gangen albumet var nytt. Hendelser, personer, øyeblikk og stemninger. De kom med tonene av låter jeg ikke har hørt på 18-19 års tid.

23 låter. I pausen går ikke publikum ut, men blir stående i trampeklapp til sceneteppet går opp igjen. Og på taket av Operaen lyser bikkja til Lars Lillo sin onkel, fra familiens gamle fotoalbum og et 20 år gammelt platecover.

Fin søndag.

1 kommentar:

Åpent hus sa...

:) sikkert en fin opplevelse. Og veldig godt skrevet. du er flink! Ha ei strålende uke

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails