mandag 14. desember 2009

Eksperimentell julebakst


En helt ny kakevariant er i ferd med å skapes på tanketank-kjøkkenet as we speak. Oppglødd etter kokosmakronsuksessen tidligere i dag (se bilde - de ble perfekt seige), tenkte jeg at suksessen burde kunne gjentas i en nøttevariant.

Som tenkt, så gjort, og undertegnede gjøv løs med stor iver, mandler, valnøtter, eggehviter og sukker. Det undertegnede ikke helt hadde reflektert nevneverdig over, er at kokosmasse selvsagt suger væske på en helt annen måte enn det malte nøtter gjør...

Da tilsetter en mer nøtter. Likevel ble det en svært utflytende masse som ble satt inn i ovnen for noen minutter siden. Hmmmm... kanskje det kan bli noe sånt som nøttemakronpletter? Kanskje dyppet i sjokolade?

Inntil videre sitter undertegnede på kjøkkenet med laptoppen i fanget, god chablis i glasset og Leif Ove Andsnes på Spotify, og er spent på hva som kommer ut av ovnen om litt...


Edit: Note to self - å se på klokka når kaketingene ble satt inn i ovnen hadde nok vært litt lurt...

Edit 2: Makronplettetingene ser ganske lovende ut inne i ovnen min. På en ganske flat måte...


Edit 3: Flate er ordet. De ble deilig seige i midten, men litt i overkant harde i kantene. Jeg gir dem en dag eller to i boksen før deres videre skjebne avgjøres.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Herlig herlig! Her eksperimenteres det med gelekonfekt; mangopuré, druesukker, gelatin, sukker, sitronsyre er alt som er i og det ser lovende ut. Og smaker godt. MEN, jeg vil ha den trekt med mørk sjokolade. Det skjer i morgen. Vingummien trenger litt tid i luft for å sette seg. Det er bra, 0 hastverk :)

Lykke til med to dager i kakeboksen for nøttemakronene.

Helene

Elisabeth sa...

Så spennende! Jeg er en sucker for gelegodter og stiller gjerne frivillig som smaksprøvekanin hvis du trenger slike :)

Og hvis de blir vellykkede, så tigger jeg oppskrift også!

Huset på Planen sa...

De så iallefall supergode ut, akkurat slik som kokosmakronene!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails