lørdag 14. august 2010

Primusmat

Undertegnede er ikke noe utpreget friluftsmenneske, men lot meg like fullt overtale til å prøve teltovernatting i sommer. Første natt i telt siden 1996, og skepsisen var til å ta og føle på. Den kjekke mannen vet imidlertid å motivere, og joda, å telte med denne utsikten og løfter om god vin i tiltrengte mengder var for så vidt motiverende det. At en god, lettere lamslått venn sendte med meg sitt luksus opplåsbare liggeunderlag med dun i (jada, det finnes!) gjorde også sitt.


Mannen vet imidlertid også at jeg er dårlig på å si nei til utfordringer og at jeg er over snittet glad i å lage mat. Utfordring: Hva kan vi lage av mat på primusen?


I løpet av ferien fikk vi prøvd
  1. Grove lammepølser i biter stekt på primus sammen med sopp, perletomater og asparges. Ferske gnocchi fra Helmersen og nydelig olivenolje fra samme sted. Godt!

  2. Primuspannekaker med bacon og blåbærsyltetøy. Pannekakene ble tykkere enn vanlig, og det var litt klønete på ujevnt underlag, men fristet absolutt til gjentakelse.

  3. Saltkokte amadine-poteter (ca 300 gram salt til en liter vann) som ble til lun potetsalat sammen med sukkererter, vårløk, perletomater, olivenolje og litt sitron. Fersk, stekt hyse til.

Tilbehør: Utsikten over og godt øl som har ligget til kjøling i fjæra.

Joda, jeg kan godt være med på å utforske dette friluftslivet litt. I tilmålte doser og på mine egne premisser :)

1 kommentar:

Ulla sa...

Ser og høres ut som en skikkelig flott tur!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails