
Undertegnede er ikke noe utpreget friluftsmenneske, men lot meg like fullt overtale til å prøve teltovernatting i sommer. Første natt i telt siden 1996, og skepsisen var til å ta og føle på. Den kjekke mannen vet imidlertid å motivere, og joda, å telte med denne utsikten og løfter om god vin i tiltrengte mengder var for så vidt motiverende det. At en god, lettere lamslått venn sendte med meg sitt luksus opplåsbare liggeunderlag med dun i
(jada, det finnes!) gjorde også sitt.

Mannen vet imidlertid også at jeg er dårlig på å si nei til utfordringer og at jeg er over snittet glad i å lage mat. Utfordring: Hva kan vi lage av mat på primusen?

I løpet av ferien fikk vi prøvd
- Grove lammepølser i biter stekt på primus sammen med sopp, perletomater og asparges. Ferske gnocchi fra Helmersen og nydelig olivenolje fra samme sted. Godt!
- Primuspannekaker med bacon og blåbærsyltetøy. Pannekakene ble tykkere enn vanlig, og det var litt klønete på ujevnt underlag, men fristet absolutt til gjentakelse.
- Saltkokte amadine-poteter (ca 300 gram salt til en liter vann) som ble til lun potetsalat sammen med sukkererter, vårløk, perletomater, olivenolje og litt sitron. Fersk, stekt hyse til.

Tilbehør: Utsikten over og godt øl som har ligget til kjøling i fjæra.
Joda, jeg kan godt være med på å utforske dette friluftslivet litt. I tilmålte doser og på mine egne premisser :)
1 kommentar:
Ser og høres ut som en skikkelig flott tur!
Legg inn en kommentar