mandag 9. august 2010

Sommerens foreløpige leseliste

Sommerferien betyr tid til å lese. Jeg hadde en liten bunke med meg på ferie, og i løpet av to uker ble noen slukt, noen smakt på og forkastet, og noen lest litt i for å tas fram igjen senere.

  • Billettene er en bok Lars Saabye Christensen skrev allerede i 1980, og jeg dumpet tilfeldigvis over den i en mager bokhandel nå i ferien. Boka handler om en av Lars sine einstøinger og hans omgang med menneskene og verden rundt seg. Morsom bok med en litt småmørk vending. Med andre ord ikke ulikt det vi forventer fra den kanten.

  • Panserhjerte er nok en lesverdig krimbok fra Jo Nesbø. Ikke verdenslitteratur, men godt skrevet med karakterer som gjør at en engasjeres. Heldigvis er det akkurat lenge nok mellom hver gang Nesbø sender Harry Hole vår vei til at vi ikke blir lei av det litt stereotype, smått oppblåste egoet hans. Hyggelig når han kommer. Underholdende når han er der, og greit at det tar liten stund før han er tilbake neste gang.

  • Shantaram av Gregory David Roberts er rett og slett en røverroman og varm kjærlighetserklæring til Bombay, India og folkene der. Kvaliteten varierer gjennom de drøyt 900 sidene, men fortellergleden gjennomsyrer det meste. Boka er både lettlest og fornøyelig, og da tar jeg litt kvasifilosofi og krig med på kjøpet.

  • Ut av bassenget av Frank O. Anthun er en morsom, småsær og underfundig bok om kjærlighetssorg. Valium er etter hvert en essensiell ingrediens, og vi humret oss gjennom boka på få timer. Dette er hans debutroman fra 2000, og jeg tror vi sjekker ut Vaya Con Dios som er oppfølgeren ved anledning.

  • Stein Mehrens dikt måtte jo med på ferie. Diktsamlinger er ikke noe jeg sluker i sin helhet, men denne er fin å lese litt i når hodet er fullt av inntrykk som ikke helt vil lande. Jeg tror jeg er litt ekstra mottakelig da.

  • Street Art Norway ble kjøpt inn i løpet av ferien, og er foreløpig bare bladd i. Jeg er fasinert av denne uttrykksformen og har alltid tenkt på den som urban - inntil jeg i ferien oppdaget at Lofoten er full av disse veggmaleriene. Denne gleder jeg meg til å sjekke nærmere.
Leselista vokser forhåpentligvis litt i løpet av sommeren. Hva tilveksten blir, gjenstår imidlertid å se.

2 kommentarer:

Siri sa...

Elsket Shantaram!

Elisabeth sa...

Jeg har 100 sider igjen og setter meg i bakgården for å blir ferdig nuh! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails