mandag 18. oktober 2010

Endelig!

Takket være uvøren omgang med nedoverbakker på forsommeren, gikk padlesesongen i utgangspunktet fløyten for undertegnede. Utpå høsten var imidlertid skulderen så bra igjen at lengselen etter å komme seg utpå fjorden vant over frykten for kaldt vann. Tørrbukse ble løsningen.


Søndag, sol, nesten vindstille og tre pluss. Dertil egnede klær og utstyr samt en kamerat med samme dragning pakkes inn i bilen, og vi kjører dit kajakken min bor. Kajakken settes på vannet, undertegnede vasser etter og så er vi der. Åra i vannet, kajakken sklir lett og rolig framover og jeg bare er.


Høststille vann, nydelige farger på øyene vi padler rundt, godt selskap som har tatt med kanelboller til rastepausen, sol og ingen fartsbøller med båtvett omvendt proporsjonalt med hestekreftene. Og armen, den fungerer.


Det bredeste gliset på Oslofjorden i går stod denne damen for. Jeg er heldig som har funnet noe som gir meg så mye ro og intens glede som det kajakken gjør, og det er nok en viss fare for glisende dame på fjorden videre utover høsten også.

9 kommentarer:

ina sa...

Det ser bare helt utrolig deilig ut med en kajakk tur på blikkstille vann om høsten! Skjønner godt at du skal ut igjen!!

Filifjonka sa...

Det ser fantastisk ut!

Er det en kostbar hobby, og skal det mye kursing til før man kan holde på på egen hånd? Dette kunne jeg virkelig tenkt meg å drevet med selv. :-)

Elisabeth sa...

Det ER fantastisk! :)

Utover det mest grunnleggende utstyret - kajakk, åre, vest og noe helt basic sikkerhetsutstyr - er det opp til deg selv hvor kostbart det skal bli. Jeg kjøpte grunnpakken og begynte å padle på egenhånd, og noe mer utstyr kjøpte jeg ikke før mange år etterpå. Har en et snev av utstyrsfreak i seg (jf han til venstre i det nederste bildet), så er det ingen grenser for hva en KAN kjøpe.

Selv om jeg kjøpte min kajakk og begynte å padle på egenhånd uten kurs av noe slag, så vil jeg anbefale et grunnkurs for litt teknikk og sikkerhet. Etter det er det bare deg og havet :)

Som mine dager er sa...

Helt utrolig flott! Man får jo lyst til å løpe og kjøpe grunnpakken med en gang etter slik lesing.

Og så fine dere er! Stort glis på to som ser veldig lykkelige ut!

Klem Marit

.. som har det veldig fint igjen ;)

Elisabeth sa...

Så godt å høre, Marit :)

Ja, vi ser bra fornøyde ut, gjør vi ikke? Makkeren på bildet er imidlertid ikke Den Kjekke Mannen altså, bare en annen kjekk mann med sammenfallende interesser ;)

Siri sa...

Nydelige bilder - og jeg er så glad på dine vegne at... ja, nemlig; endelig!

Emmas utsikt sa...

Så deilig. Hadde gjerne tatt en tur jeg óg. Bare meg og paddelen. Trenger ferie...

Nå måjeg lese om oksekraft!

:)

Ulla sa...

Jeg har hatt lyst til å padle i evigheter, men det lar seg så dårlig kombinere med redsel for å havne uti vannet.... Heheh.

En gang så kommer jeg vel over den redselen også, for det ser utrolig deilig ut! :)

Øystein sa...

Hvis man bor i Oslo trenger man 2400 kroner for å begynne å padle. Det er det man trenger for å betale innmeldingsavgift og årskontingent i Oslo Kajakklubb. Prisen inkluderer også et tretimers intro-kurs. Og har du tatt kurset, kan du bruke klubbens kajakker uten ekstra kostnad.

Han kjekke til venstre (dvs meg)har nok helt riktig brukt litt mer penger, men ikke så mye mer enn solstrålen til høyre.
Brukt kajakk med åre, spruttrekk og padlehansker: 7500 kr
Padlesko: 400 kr
Tørrdrakt på salg: 3000 kr
Sikkerhetssett: ca 1000 kr
Lett åre på salg: ca 1500 kr.

Og hvis du skal kjøpe kajakk selv, må du jo ha vest også, men det trenger ikke å koste mange kronene. For sommerpadling trenger man strengt tatt bare kajakk, åre og vest. Skal du padle på høsten og vinteren er våtdrakt, tørrdtrakt eller tørrtopp/tørrbukse sterkt å anbefale.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails