onsdag 20. oktober 2010

Gjærbakst og smurfedrops

Etter at jeg oppdaget hvor genial den gamle, ufancy kjøkkenmaskinen min er til å lage gjærdeig i, er baking blitt en ganske kjærkommen syssel. Spesielt i helgene. Enten lager jeg deigen kvelden før og setter den til kaldheving i kjøleskapet over natta, eller så tusler vi ut på kjøkkenet med trøtte tryner, ullsokker og bustehår og setter i gang å bråke når vi står opp.


Å slumre på sofaen litt, glemme hele deigen og komme på kjøkkenet til en deig som nesten møter oss i døra, fyller meg med en barnslig begeistring. Se, den vokser! Masse!


Deigen helles over på benken, og jeg fryder meg over de fine hullene og mønsteret gjæren har laget før jeg knar dem bort.


Kjøkkenassistenten liker også å være med å bake. At noen av rundstykkene er grundig kjevlet, er ganske vanlig hos oss.


Og i og med at denne bakingen stort sett foregår i helgene, hender det at det drypper litt lørdagsgodt på rundstykkene også. Små fingre pynter i vei med smurfedrops. Rundstykkene er i utgangspunktet ganske grove, så det er bra at vi får balansert sunnhetsfaktoren litt. Det er tross alt helg.


Fine, ikke sant?


Når de blir stekte ser de ifølge fireåringen ut som bæsj, men smaker jordbær. For de som lurte.

5 kommentarer:

Lille solflekk sa...

fantastisk! kjempetips med smurfedrops til grovbakst.

[kjøkkentjeneste] sa...

Hehe, jeg skulle gjerne sett det ferdige resultatet. Tipper smurfedropsforsøket hadde vært noe for molekylærgastronomer.

Elisabeth sa...

Jeg skal oppdatere med ferdig-bilde i kveld, Ina :)

Som mine dager er sa...

Herlig! Ingenting skal stå uprøvd. Kan hende er dette den nye schlageren som får kidsa til å spise grovbrød: REMA1000 lanserer verdensnyheten smurfebrød!

Noen må være banebrytende(brødbrytende).

Klem Marit

Emmas utsikt sa...

Hihihi, så herlig! Min 4-åring la i clementin i deigen sist jeg bakte.

Jeg trudde jeg låg som følger her hos deg, men....? Nå er det noe galt med blogger, så jeg får ikke adgang, men neste gang jeg er på besøk slenger jeg meg på. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails