onsdag 18. august 2010

God kaffe og bra tiltak


Heldigvis er det ikke alle politikere som selger seg selv, sine kontakter og sin integritet som "PR"-rådgivere når de er ferdige på tinget. Noen drar i stedet hjem der de kom fra og fortsetter livet der. Og noen tar med seg en bitteliten bit Oslo hjem.

Da Åsa Elvik var ferdig med sin periode på Stortinget, dro hun hjem til Bø i Vesterålen og startet kaffebar. Vi dumpet innom for et par uker siden og lot oss begeistre, både over konseptet og god kaffe. Veldig god kaffe. Det er mye skvip som serveres som cortado på kaffebarer rundt omkring, men Åsa sin var perfekt både på smak og konsistens. Den kjekke mannen lurte på om det var hans beste cortado til nå, hvertfall den beste nord for Stockfleths.

Smak har en genial plassering like ved inngangen til den lokale ICA-butikken, og de deler lokalet og kassen sammen med en klesbutikk. Ved første øyekast et litt underlig konsept, men ved andre og tredje, ganske genialt. En får tilbud om kanelboller (hjemmebakte og veldig gode) når en handler klær, og de gamle gubbene som normalt aldri hadde satt sine bein i nærheten av en nymotens, bråkete kaffemaskin, lar seg lokke til å prøve god kaffe. Såvidt jeg kunne se, så kom de tilbake også. Gjerne allerede et par timer etterpå.

Kudos til Åsa for å dra hjem og kaffemisjonere i stedet for å kaste seg på PR-bølgen. Smak har sin egen blogg her, og bildet er lånt derfra med Åsas velsignelse.

2 kommentarer:

Lille solflekk sa...

Ja! Heia Åsa! Jeg tror hun forandrer verden mye mer enn Bjarne Håkon. Gleder meg til å gå på Smak en gang.

Siri sa...

Så mange morsomme steder du finner og mennesker du treffer! Det gleder meg å lese om.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails