søndag 4. juli 2010

Pizza på sparket

Pizza er suveren mat de dagene jeg ikke har orket å planlegge noe og trenger noe som kan lages på sparket uten å måtte ta turen innom den søndagsåpne butikken på hjørnet. Ingredienser til deig og litt ost finnes alltids i hus, og i fryseskapet finnes alltid små bokser med pizzasaus.


Pizzasteinen legges i rist midt i ovnen som settes på maksimal varme samtidig som deigen settes til heving. En halvtimes heving, deigen kjevles ut så tynt som mulig uten at den sprekker og legges over på den glovarme steinen. Allerede når sausen smøres på, kan en se at deigen er begynt å boble og stekes på steinen.


Fyllet bestemmes ut fra hva som finnes i kjøleskapet. Pizza er en super måte å bruke opp rester på. I dag ble det litt blå castello, en liten rest revet pizzaost og løvtynn salami. Og en god omgang med pepperkverna. Nykvernet pepper er et must på pizza.


Alt sammen oppå, 5 minutter i ovnen, fremdeles på maks varme, og pizzaen er ferdig. Tynn og sprø, akkurat slik jeg liker den.


Jeg er alene og gjør det enkelt. Salaten havner like godt på toppen av pizzaen i stedet for ved siden av. Ruccola, små, sukkersøte perletomater og en liten dæsj god olivenolje. Voila!

4 kommentarer:

Tonje sa...

Den så snadder ut!

Klem

Sulvis sa...

Mmm, ja, takk! Jeg kommer gjerne til en pizza på sparket hos deg. Blir sulten av bildene dine.

Huset på Planen sa...

Ser fantastisk ut!

Anonym sa...

Jepp! Stemmer på deg jeg:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails