torsdag 8. juli 2010

Snikkikk på Bernhard Hvals forsnakkelser

foto: nrk.no

Litteraturhuset har de fullt program i sommer, blant annet med snikkikk på noen av høstens kommende bøker. En stappfull sal fikk i kveld høre Lars Saabye Christensen lese smakebiter fra den kommende boka Bernhard Hvals forsnakkelser.
Legen Bernhard Hval er den beste i sitt kull, men på grunn av visse uvaner som spytting, tvangshandlinger og ufin språkbruk ender han til slutt opp som obdusent i likkjelleren. Han var best med de døde, som det ble sagt.
En sjarmerende kar med andre ord, fortalt med Lars' stilsikre beskrivelser av absurde situasjoner, morbide utlegninger om patologens hverdag og verdensanskuelser, varme skråblikk og verbale akrobatikk.

Det oppleves priviligert å sitte der og høre en av mine favorittforfattere lese fra en bok som ennå ikke er en bok. Han leser fra sammenbrettede A4-ark og unnskylder litt dårlig flyt i lesingen med at han ikke er godt nok kjent med boka i denne formen ennå. At han inntil like før han gikk på scenen hadde misforstått tittelen på kveldens arrangement som Snikksnakk, ikke Snikkikk, bidro til muntert innimellomprat av den sjarmerende sorten.

Jeg gleder meg til 17. august. Da har Bernhard Hval tenkt å forsnakke seg både her og der.

1 kommentar:

Ulla sa...

Helt enig med deg, han er en av mine absolutte favoritter!
Det er en fryd å lese seg gjennom bøkene hans.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails