Ingredienser
2 kg lammekoteletter (jeg fikk dem skåret litt tykke og så i to på tvers)
en halv sellerirot
4-5 gulrøtter
4 kinesiske hvitløk
2 bokser økologiske tomater
aromasopp
ca en flaske rødvin
timian, oregano, salt og pepper
Og så?
Stek kotelettene raskt slik at de får stekeskorpe. Jeg brukte grillpanne, men vanlig stekepanne går like bra. Stek sopp og surr rotgrønnsakene sammen med hvitløken. Legg alt over i en stor gryte, hell over to bokser med hakkede tomater, krydder og så rødvin til det dekker.
Deretter er det bare å gjøre andre ting mens gryta står og surrer for seg selv på svakeste varme i tre timers tid. Server med god potetmos og rikelige mengder rødvin.
10 kommentarer:
Nam! Denne har jeg lyst til å prøve. Så utrolig godt ut, og da passer det jo perfekt at jeg har lammekoteletter i fryseren. :)
Det går nok veldig godt å bruke annet grytekjøtt av lam også, men i mangel på sådant funket kotelettene helt supert. Koker dem med ben.
Neste gang tror jeg at jeg skal prøve med store hvite bønner og ovnsbakte tomater i gryta. Det vil gjøre gryta enda mer rustikk, og jeg liker slike alt i ett-retter.
Ah, det så deilig ut! Vi skal ha lammelår i dag, vi, gleder meg til middag!
Og så ble jeg jo i ekstase over å høre om noen andre som likte Dave Matthews Band!
Ha ei fortsatt fin påske!
Det der høres veldig godt ut! Og jeg liker egentig ikke lamm noe særlig. Mamma lagde lammestek og jeg var meget skeptisk til all rosmarin. Urk, men den hjemmeodlede vitløken vant kampen om smaken. Det var riktig godt og min 3-åring, som heller aldri spiser noe, hvis det ikke består til 50% av sukker sa at "kyllingen var jo god"! hehehe...
Den oppskriften må jeg stjæle. :-)
Stjæl i vei, og velbekomme! :)
Tror jeg stjæler, jeg også.
Jeg har stjælt og smakt. Veldig bra. Ble litt lengre koking, først under lokk og så uten for å redusere væsken litt. Måtte jo ut i sola så lenge må vite.
Restene ble servert med ris og slukt av småtten et par dager etterpå.
Har ganske mye ælgkjøtt i fryseren. Har lyst til å prøve det og erstatte oregano med einerbær og aromasopp med sjølplukket "villsopp". Vil funke, tror du ikke? Stine har sladret på den nydelige oppskrifta. I tillegg er jeg blitt anbefalt sitronsyltetøyet ;)
Hilsen Mette, mamman til Stine
Det høres ut som noe som vil funke helt supert, Mette! Sitronsyltetøyet anbefales også, og er slettes ikke vanskelig å lage :)
Legg inn en kommentar