onsdag 28. april 2010

Ny favoritt: Edinburgh


En ny by har fått plass i mitt hjerte. Forrige uke avla jeg mitt første, men definitivt ikke siste, besøk i Edinburgh.


For en vakker by. Fine kontraster mellom gammel og nytt, hvor selv det nye er 250 år, men likevel så forskjellig fra det virkelig gamle. En storby som lever, men likevel ikke har det hektiske preget som en finner i for eksempel London. En liten storby.


Over hele byen står det nydelige trebenker med minneplaketter. Minner om døde familiemedlemmer, gode minner og store hendelser. Jeg falt grundig for disse, og kommer nok tilbake med en egen bloggpost om benker.


På vei ned over høyden i New Town, mot botanisk hage, endrer byen nok en gang karakter og får et preg a la Notting Hill. Vakre, gamle gatelys hvor bygningene på andre siden av gata speiler seg i glasskuplene. Når en krysser elva, er storbypreget helt borte, og en kunne like godt ha vært i en småby.


Når en da i tilegg er så heldige å bo midt i smørøyet med mulighet for å sitte i vinduet og lese og se på slottet mens en drikker champagne som var på salg på vinbutikken rett borti gata, ja da gjør en det.Legg til en fantastisk hyggelig sjømatbistro rett borti gata, og både undertegende og reisefølget er godt fornøyde. Dagens stod på en tavle på veggen og ellers hadde de en meny med fokus på blåskjell i ymse varianter (servert i gryta de ble kokt i), kamskjell, reker og et par forskjellige sorter fisk, avhengig av dagens fangst. Fredag eller søndag, like fullt og god stemning var det der uansett.

Maten var rustikk, preget av gode råvarer og smakte fantastisk. For å sikre råvaretilgangen, hadde de knyttet til seg fiskere og skjelloppdrettere på Shetland på eiersiden, og det var alltid opplyst hvor dagens fangst kom fra. Genialt konsept. Vi rakk tre kvelder her.


Og for å toppe det hele, så drakk jeg, som slettes ikke liker øl, nettopp øl. Lot meg friste av et lokalt øl som skulle passe bra til sjømat på restauranten beskrevet over, likte det, og derfra var veien kort til pubben over gata og smaking av ymse i half pints. Ikke helt ølhund ennå, men en ny, uoppdaget verden ligger klar til å smakes der framme!

Edinburgh - ny favoritt!

3 kommentarer:

Ulla sa...

*drømmer*
Får ikke akkurat mindre lyst til å dra til Edinburgh etter å ha sett bildene dine!

Elisabeth sa...

Mission accomplished! ;)

Pusterommet sa...

Nydelige bilder <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails