tirsdag 17. januar 2012

Grillet paprika

Å grille paprika tjener to hensikter: Å få fram den fantastiske, fyldige søtsmaken, og å gjøre det mulig å flå av skallet på en enkel måte. Du gjør som følger:
  1. Skjær paprikaen i to på langs og fjern hinner og kjernehus. Gni paprikaen med litt olje på utsiden og legg den med snittsiden ned og skallet opp på et bakeplate/bakepapir.
  2. Sett brettet inn i stekeovnen med grillelementet på fullt. Sett brettet så høyt som mulig uten at paprikaene tar opp i grillelementet.
  3. Følg nøye med. Paprikaskallet skal bli helt svart, men du ønsker ikke at hele paprikaen blir brent. Ta evt ut brettet halvveis og flytt litt på paprikaene slik at alle får like mye varme og blir noenlunde jevnt svarte.
  4. Legg de grillede, varme paprikaene i en skål som tåler varme og dekke til med lokk, plastfolie eller lignende. La stå i et kvarters tid.
  5. Så drar du av skallet, som nå løsner enkelt og greit.

Den flådde paprikaen har litt mørk farge like under skallet, men smaker ikke brent, bare søtt, fyldig og med litt grillsmak. Nydelige i salater, gryter, som antipasti, i supper (purésuppe av grillet paprika må da være nydelig?) eller hva du måtte ønske.


Disse paprikaene ble strimlet og fikk selskap av litt god chilliolje over natten før de havnet i en gryte med bacalao.

3 kommentarer:

Martes atelie` sa...

Åhhh...grillet paprika er godt. Bruker å lage det sommerstid. Mmmmm!

Elisabeth sa...

Ja, grillet paprika både smaker og lukter sommer. Ergo anbefales de på det varmeste for litt sommerglimt nå i janaur :)

Art by Mona Duaas sa...

Så lærte man seg noe nytt i dag også. :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails