søndag 11. april 2010

Vårøya

Endelig vår! Gater, torg, uteserveringer og båtene ut til øyene i Oslofjorden kryr av folk. Vi slår oss sammen med de sistnevnte. To nesten-fireåringer, to bøtter og ditto spader, og lykken er gjort. Forventningsfulle og ivrige løper de av båten og bortover stien som fører til stranda.


Det er varmt nok til å kunne kle av parkdressen og leke i vannkanten kun iført mormor-strikket ulltøy og gummistøvler. Litt kjeks til seg selv, litt til gjessene og litt til seg selv igjen. Termoser med kakao og kaffe, kalde pølser og svidde pølser er essensiell sikringskost på tur.


Ivrige barnehender, bøtter og spade resulterer i en hel liten landsby av små sandslott. Alle pent utsmykket med skjell, pinner og tang fra fjæra.


Hadde det vært lov å plukke, hadde nok sandslottene blitt dekorert med en blåveis eller to også, men selv om det holder hardt, så respekterer selv vesla at plantelivet er fredet her ute. En fredet og velsignet vakker flekk, en halvtime unna hjemmefra - midt i byen. Oslo er slettes ikke verst.

3 kommentarer:

Aase sa...

For en herlig dag. Våren i Oslo er deilig.

FlorasFrue sa...

Herlige bilder! En perfekt måte å nyte våren på :)

Ulla sa...

Så deilig det ser ut til!

Livet er sannelig ganske så vidunderlig og full av mange, gode, små øyeblikk :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails