mandag 30. november 2009

Utfordring 3 x 3


Huset på Planen har sendt meg en interiørutfordring, eller rettere sagt tre.

Tre interiøravsløringer:
1. Jeg er trassig, også når det kommer til interiør. Jeg mister lysten på ting alle har og som det skrives om over alt, selv om jeg liker tingen. Litt sånn snobbetrassig.

2. Jeg er en interiørpornograf uten stil. Interiørmagasiner og bøker slukes rått. Blogger likedan. Jeg liker imidlertid så mye forskjellig og er for impulsiv til at jeg gjennomfører noe som helst. Personlig stil? Noe sånt.

3. Jeg lurer på hvor det er plass til mennene der disse hvite bloggdamene bor. Har de et eget gutterom med mørke vegger, gadgets med lav WAF, potegullposer og Iron Maiden på veggen? Eller er det plass til store menn med arbeidshender og konsert t-skjorter blant luftige puter, blonder, potpurri og spraybokser med gull- og hvitmaling?


Tre interiørkjøp du angrer på du ikke gjorde:
1. Her blir svaret mitt identisk med Huset på Planen sitt: Seks Y-stoler og et spisebord designet av Børge Mogensen til salgs på Finn for en stund siden til svimlende lav sum. Disse var et skikkelig røverkjøp, men jeg hadde rett og slett ikke råd. Jeg ga imidlertid tipset videre, til en som altså angrer på at heller ikke hun slo til på dette.

2. Et bilde av Jan Terje Rafdal. Det lå først i skuffen og stod så innrammet og til salgs lenge hos min favoritt rammemaker i hjembyen. Over ti år etterpå savner jeg fremdeles bildet jeg aldri tok meg råd til å kjøpe.

3. Et stooort, helt enkelt, nydelig kurvet serveringsfat jeg fant i London for mange år siden. Det var rett og slett for stort og tungt, men jeg angret som en hund da jeg kom hjem igjen. Dermed måtte bestevennen min der borte ut på jakt, men fatet var utsolgt.
Tre interiørjaktobjekter:
1. Hans Wegners Y-stoler.

2. Gamle, vide champagneglass som de Ingrid og Humphrey og drikker av. Jeg vet at høye, slanke glass er ment å holde på de dyre boblene, men jeg synes det blir for mye bobler, og da står valget mellom vide glass eller champagne-visp. Sistnevnte blir litt i overkant, selv for meg, så da drømmer jeg om glassene til Ingrid og Humphrey.

3. Plassbygde bokhyller som fyller en hel vegg fra øverst til nederst og går rundt eventuelle dører og vinduer. Jeg har midlertidig-varianten nå, og de plassbygde hyllene kommer nok ikke før jeg flytter på meg igjen. Med da!

Utfordringen går videre til:
Marthe i thinktank
Emmas utsikt
Som mine dager er

Bilder lånt fra verdensveven i dag.

6 kommentarer:

Emmas utsikt sa...

OK! Utfordringen aksepteres, jeg må tenke litt. Sier fra når jeg er klar. :)

Emma

Irene sa...

Flott blogg du har,har kost meg her inne i dag.Er fast leser av huset på planen, og fant deg i dag.
Moro at du nevner Rafdal, jeg har tre bilder av han-og synes aldri jeg kommer over han.

Elisabeth sa...

Takk for det, Irene. Så morsomt med en Rafdal-fan til! :)

Han kommer fra samme distrikt som meg, og jeg har fulgt han siden han var i startgropen og bildene hans ikke kostet stort. Dessverre tillot ikke min studentøkonomi stort heller, så jeg har i dag kun ett bilde av han. Et annet har jeg gitt bort, og så er det altså dette som jeg hadde så lyst på så lenge, og da jeg endelig tok meg råd, så var det solgt...

Åpent hus sa...

:) morsomt å lese om deg. kjenner meg igjen i en god del av det. liker flere stiler jeg også. Hvem har sagt at man må ha "en stil"?? Y-stolen er en av mine favoritter. Ha en strålende kveld.

Anonym sa...

Er også veldig glad i bildene til Rafdal, spesielt de blant de første han laget.. enkle og morsomme.. :) Kan styre meg for "katteperioden" hans! Spent på hvilket bilde du angrer på at du ikke kjøpte?

Elisabeth sa...

Jeg er også glad i den tidlige perioden hans. Bilder med masse humor og morsomme visuelle vrier på ordspill. På gangen har jeg hengende "Flyfangar", en mann som løper på med en stor sommerfuglhåv og prøver å fange et fly :)

Bildet jeg angrer sånn på at jeg ikke kjøpte var i blandet teknikk - maling og collage - av en engel og med teksten (med dymo-tape) "Born with wings you still have to learn to fly". Hadde jeg kommet over det nå, hadde jeg kjøpt det på flekken.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails