søndag 11. september 2011

Bruk stemmeretten!

ill: Ørjan Jensen

Jeg var ikke alene om å føle meg hjelpeløs etter terrorangrepet 22/7. Hva kan hver og en av oss gjøre for å motvirke denne typen krefter og holdninger? Jeg har ikke noe godt svar utover at vi alle kan bli litt modigere og bry oss litt mer. Vi kan våge å imøtegå noen av mytene og ta noen av diskusjonene, istedet for å vike unna fordi det oppleves som håpløst å diskutere med troll.

Jeg håper at sofa-Norge reiser seg og benytter stemmeretten. 22/7 var et direkte angrep på demokratiet vårt, og det skal ingen få ta fra oss. En historisk høy valgdeltakelse hadde vært et suverent svar å gi.

Finner du ikke noe parti du er enig med? Da bruker du lista til de du er minst uenige med. Slik slipper du at de du er mest uenige med bestemmer, og så skal du få lov til å klage etterpå hvis du er misfornøyd med hvordan de styrer.

Bruk stemmeretten!

2 kommentarer:

Lammelåret sa...

Stemmeretten ble brukt!

Utrolig at ikke flere stemte og likevel var det høyeste valgdeltakelse på 20 år. Det sier kanskje noe om at kommunebudsjettene stort sett er bundet opp i lovpålagte oppgaver og at det er lite som skiller de ulike partiene.

Elisabeth sa...

Så bra at du stemte! Enig i at kommunebudsjettene i stor grad er bundet opp, men nettopp derfor er den interne prioriteringen viktig.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails