mandag 18. juli 2011

Pavlova med kesam og bringebær

Etter husets første pastaproduksjon hadde vi to eggehviter til overs, og slike blir vanligvis til marengs her i huset. Ettersom Frøken Rosa Marengs er på ferie, ble det til to porsjonspavlovabunner, en til meg og en til den kjekke mannen. Per porsjon trenger du:
  • 1 eggehvite
  • 0,4 dl sukker
  • en teskje god kakao (jeg brukte Green & Black's)
  • litt hakket mørk sjokolade evt sjokoladepletter
  • en liten dæsj balsamico
Pisk eggehviten(-e) på sakte hastighet i kjøkkenmaskin til de begynner å skumme. Skru så opp hastigheten og la piskes til massen er så stiv at den danner topper som blir stående. Ha i sukkeret litt og litt og pisk på lav hastighet til sukkeret er oppløst og marengsmassen blir blank og fin. Tilsett til slutt kakaopulver, sjololade og balsamico, rør inn og form to små kakebunner på bakepapir. Stek på 100 grader og varmluft i cirka 1 time og 20 minutter. La avkjøles på rist.

Ettersom dette var en svært spontan pavlova, og vi ikke hadde kremfløte i hus, ble pavlovaen toppet med vaniljekesam og bringebær. Ikke gærnt som en hverdagsdessert.

4 kommentarer:

LykkeLise sa...

Så nam nam det så ut:) Dessert på hverdager er IKKE feil;)

Klem Lise

Mat på Bordet sa...

Absolut ikke gærnt som en hverdags dessert nei.... :D

Martes atelie` sa...

Så godt ut!! Så flinke dere var med pastaen. Min maskin står innerst i skapet etter et heller misslykket førsøk. Tror jeg skal ta den frem og prøve Gordons oppskrift jeg også........
Det smaker jo sååå godt.

Elisabeth sa...

Å ja, ta den fram og prøv igjen, Marte! :) Her skal den faktisk igang igjen i dag, i et forsøk på ravioli...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails