onsdag 22. desember 2010

Musikalsk jul

foto: Kjekk Mann ™
Kulturkirken Jakob, Oslo
19. desember 2010

Fordomsfull som jeg er, har jeg inntrykk av at mange av julekonsertene rundt om det ganske land for tida handler vel så mye om å kjøpe og selge julestemning som de egentlig handler om musikken. Forrige uke dumpet vi innom en julekonsert i kirka rett oppi gata her, og selv om det var pent og alt det der, så følte vi at det bar mer preg av eksklusiv kjøpesenterlyd enn hva det ga musikalsk.

Stor var derfor kontrasten til søndagens konsert med Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen i kulturkirken Jakob. Vi kom primært for å høre de to sammen, og fikk julestemningen med på kjøpet. Ut fra oppsettet på scenen så vi at det kom til å være en tredje musiker med og krysset fingrene for at det kanskje var Sjur Miljeteig på trompet. Det var det.

Jeg har hørt aller tre flere ganger i år og gledet meg veldig til å høre dem sammen, Tords lyriske, lekne og energiske pianospill opp mot Solveigs fantastiske stemme var akkurat så flott som vi håpet på. Sjur er jo Solveigs faste trompetist, og jeg fryder meg de gangene han virkelig får plass på scenen. Jeg elsker den dirrende, myke og samtidig energiske lyden en trompet i rette hender kan lage. Ikke den klokkeklare en får med maksimal kraft, men til dels hviskende, rapsende og smygende. Jeg skulle gjerne ha hørt Sjur og Tord sammen også i en annen setting uten vokal og med rom for mer spill.

Nydelige Solveig med den flotte stemmen hun har sånn stålkontroll over. Fantastiske musikere. Nydelig scene, og jammen meg fikk jeg ikke yndlingsjulesangen som ekstranummer. Nå er det jul.

3 kommentarer:

ina sa...

Det hørtes utrolig stemmningsfullt ut!
GOD JUL!

Som mine dager er sa...

Ja nå er det jul, Elisabeth. Kos deg med kjæresten, familien og alle. Jeg skal klemme godt om datteren din om noen dager, og det gleder jeg meg til.

Varme, glade, omsorgsfulle, fredfyllte, deilige juleønskninger til deg.

Klem Marit

Elisabeth sa...

Takk for det og god jul til deg ogsaa, Marit! Jeg feirer i London, uten verken vesla eller kjaeresten, men med bestevennen som bor her. Trengte aa gjoere det litt annerledes i aar, og dette var en god loesning :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails