tirsdag 2. november 2010

Gulrotmuffins


Jeg er ikke alene om å ha lagt min elsk på R.O.O.M. sin gulrotkake, og jeg innrømmer uten blygsel å ha tatt t-banen på tvers av byen til denne møbelbutikken kun for å spise kake. Unnskyldningen min har stort sett vært i gata pms eller graviditet, men en kan jo ikke unnskylde seg med slikt hele tida. Da får en heller ta ansvar selv, noe som i dette tilfellet betyr en litt omarbeidet utgave av den originale oppskriften.


Gulrotmuffins
3 store egg
2,5 dl solsikkeolje
300 g brunt sukker (av den seige typen)
2 ts vaniljesukker
3 ts kanel
0,5 ts muskat
litt nykvernet pepper
0,5 ts malt nellik
1 ts kardemomme
0,5 ss natron
0,5 ss bakepulver
200 g hvetemel
125 g Fibra ekstra finmalt grovt hvetemel
50-100 g kokesjokolade
400 g revet gulrot
2 epler
en neve valnøtter

Ostekrem
100 g smør
250 g melis
200 g kremost
2 ss vaniljesukker
litt sitronsaft
litt revet sitronskall


Pisk sammen egg, olje og sukker et par minutter. Sett hørselsvern på kjøkkenassistenten.

Bland mel og de øvrige tørre ingrediensene. Rør i finhakket kokesjokolade og finhakkede valnøtter. Riv gulrøtter og epler fint og vend i. Fyll røren i store muffinsformer og stek på 180 grader i cirka 30 minutter.Rør sammen romtemperert smør og melis til ostekremen. Pisk deretter inn romtemperert kremost, vaniljesukker og smak til med sitron. Bre ostekremen over muffinsene og pynt etter etter eget ønske. Jeg er glad i friske bær som pynt, gjerne bringebær. Dagens forsøk med granateplefrø funket også.

5 kommentarer:

Emmas utsikt sa...

Og jeg som var på ROOM idag for første gang på evigheter, men droppet caféen fordi jeg allerede hadde kjøpt en latte tidligere. Søren! Får prøve di oppskrift til helgen da. :D

Tonje sa...

Mmm... de så gode ut. Mange gode oppskrifter å finne inne hos deg :)
Likte godt innlegget om reise under. Knallgodt skrevet, synes jeg.
Klem Tonje

Helene sa...

mm, Den kaka er digg! Har dog ikke vært på R.O.O.M, men klarte allikevel forrige uke å fortære store
stykker hjemmelagd etter butikkoppskriften. Takk og lov har jeg jobb og medarbeidere som også liker kake (og den forsvant fort der og)

Åpent hus sa...

yum yum - den der så veeldig god ut!
herved notert. :)

ellers syns jeg sånne grafiske bilder / plakater som over her, kan være kjempefine. vet ikke om jeg ville kalt det kunst. Men det trengs da ikke heller, gjør det? :)

Elisabeth sa...

Merkelapper er ikke viktig, men jeg synes likevel det er morsomt å fundere litt rundt det. Ikke nødvendigvis for å definere, men kanskje like mye for å tøye begrepene litt :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails