søndag 21. november 2010

Dekadent lørdag


Sur novemberlørdag og vi har rømt inn for lunsj på Fiskeriet - byens fineste fiskebutikk med egen matbar. Henført over god mat, fantastisk råvarer, tanken på en kald champagne i kjøleskapet hjemme og smilende, engasjert fagkompetanse rundt oss, bestemmer vi oss for å ta den helt ut. Et glass løyrom blir med hjem, vi googler blinis-oppskrifter, handler med oss bokhvetemel og Røros-rømme og drar hjem for å gjøre en sur novemberlørdag om til en dekadent en.

Blinis ble laget med utgangspunkt i denne oppskriften:
  • 2 egg
  • 3 dl melk
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ,5 dl bokhvetemel
  • 1,5 dl hvetemel
  • litt salt
  • 50 g smør, smeltet og avkjølt
  • smør til steking
Lunk melken og ha i det tørre, så eggeplommene. Det blir en veldig løs gjærdeig. La heve ca 40 minutter, stivpisk eggehvitene og bland dem i deigen.

Jeg har aldri laget blinis før, og syntes det var morsomt å lage noe helt nytt - gjærdeig hvor en rører inn smør og stivpiskede eggehviter. Gøy. En hel haug blinis ble stekt i godt smør og holdt varme i salatsentrifugen. Jeg liker redskaper som kan multitaske. Litt champagne i kokken og litt tafsing på den kjekke mannen.

Blini, rømmeklatt, finhakket rødløk og en skje løyrom. Skyll ned med champagne. Nyt og gjenta til tomt på fatet. Nyt videre.

8 kommentarer:

ina sa...

Å ja, hvorfor ikke være dekadent når som helst! Blinis med rogn og champagne - bedre blir det ikke!!!!

Emmas utsikt sa...

Mmm, låter helt perfekt!

Åpent hus sa...

hei du
blini - det var nytt for meg. sikkert dumt spørsmål, men ligner det på polarbrød..?

ser uansett deilig godt ut!
det gjelder å gjøre det beste ut av hva man har - årstiden og været er definitivt ikke av de ting vi styrer over. men ganske mange andre ting! good job!

fortsatt god helg til deg!
hilsen Åpent hus

Elisabeth sa...

Blinis ligner mer på lapper, men er laget som en løs gjærdeig hvor en blander inn stivpiskede eggehviter etter heving. Stekes i panne i litt smør. Bokhvete setter en god smak.

Anbefales til en dekadent kveld med Herr Åpent hus ;)

[kjøkkentjeneste] sa...

Åh, hørtes herlig ut. Både det før og etter blinisene. :)))

tonjemor sa...

Hadde jeg bare hatt kreativiteten din når det gjaldt matlaging min venn...

Erik Sørflaten sa...

Hei Elisabeth,

Vi liker veldig godt din blogg hvor du med stor iver og interesse skriver om mat og kokkerier. I denne forbindelse vil vi sette stor pris på om du kunne tenke deg å stå på vår blogger outreach liste om dette og tilsvarende tema.

For tiden holder vi blant annet på med en konkurranse hvor man kan vinne en Quooker – den kokende vannkranen (se www.quooker.no for mer info om produktet). Hvis du kunne tenke deg å stå på denne listen, vennligst kontakt Erik Sørflaten på erik.sorflaten@no.mslworldwide.com

På forhånd takk.

Med vennlig hilsen
Erik Sørflaten

ina sa...

Hei Elisabeth! MPB har fått sitt første blogg award og den sendes videre til tanketanken - se http://matpaabordet.blogspot.com/2010/11/mpbs-frste-award.html
Fortsatt god søndag!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails