søndag 7. februar 2010

Vakre Aurora


Søndag kveld. God mat i magen. God vin i glasset. Opera på øret, og livet er i det store og hele ikke så verst.

- Nordlys! roper en begeistret stemme som har lovet meg nettopp det i lengre tid, og vi går ut på verandaen. Trolsk, grønt lys leker seg over himmelen. Når en ser intenst på det, beveger det seg øyensynlig ikke, men når en ser bort et øyeblikk, er det et helt annet sted når en ser tilbake. Intensiteten endrer seg, grønne, lysende penselstrøk sveiper over himmelen, og jeg står der fjetret og lett måpende med vinglasset i hånd. Dette er ganske magisk.

- Faens hælvettes snøsjit! hører vi fra rekka nedenfor. Naboen er ute med snøskuffa for å rydde seg vei bort til inngangsdøra etter halvannet døgn med mer eller mindre sammenhengende snøvær.

Nordlyset blekner og ser ut som det er i ferd med å forsvinne, før det tar deg opp, skifter fokuspunkt og blir enda mer intenst. Et stjerneskudd faller over himmelen, og jeg ønsker meg det jeg ønsker.

-Jævla faens snøhælvettes vintersnøfaenskapskjit... mumler naboen for seg selv, og litt for oss andre, mens han labber fram og tilbake med snøskuffa og en relativt innbitt kroppsholdning.

Undertegnede, som er en lettrørt liten skrue, tørker en og annen tåre som prøver å forville seg oppi vinglasset. Vakre, vakre Aurora.

4 kommentarer:

Huset på Planen sa...

Nydelig skrevet, Elisabeth - som alltid når du skriver.

Som mine dager er sa...

Han er vel ikke nordlæning han naboen din? Ett eller annet fikk meg til å undre på akkurat det ;-)

Du er som vanlig usedvanlig flink med ord, og jeg står deg sammen med deg med vinglasset i hånden og deler den tåresprengte stemningen.

Nydelig nordlys = vakre aurora

Klem

Ulla sa...

Åh!
Nå fikk jeg et akutt savn til nord!
Nordlyset er fantastisk vakkert, og naboene er akkurat slik... *ler*

Ha en strålende mandag!

Elisabeth sa...

Det hele utspant seg på 69°N, så jeg tror trygt vi kan anta at den godeste snømåkeren var nordlending, Marit. Han var en litt morsom kontrast til det vakre nordlyset og den stille kvelden med bare litt nydelig opera fra stua :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails