fredag 12. februar 2010

Kaffekvern

Før jul var jeg på jakt etter kaffekvern til ønskelisten, med det viste seg å være vanskelig å finne en relativt rimelig en som faktisk maler kaffen skikkelig. Mange av de billige elektriske kvernene er mer som blendere enn kverner å regne, og hakker kaffen i stedet for å male den. Men den som leter, den finner. Jeg landet på en kvern fra Krups, som det er mulig å få helt ned i 400 kroner i nettbutikkene. Kvern havnet på lista, noen bestemte seg for at jeg hadde vært snill nok i året som gikk og kvern havnet under juletreet.


Det er en helt egen glede å kverne akkurat nok kaffe til Bialettien om morgenen. Kjøkkenet fylles av den fantastiske duften av nykvernet kaffe, og etter et par minutter på gassblusset, kommer den snikende lukta av mørkbrent, dampende varm kaffe. Her snakker vi både mental og fysisk kick start.

Ettersom jeg er en enkel sjel, blir jeg så glad når jeg kommer hjem om kvelden og ser kaffekverna mi, at jeg må ha en kanne til. Og ettersom Noen sliter nok med å sove fra før, så finnes det nå i kjøleskapet en egen pose med koffeinfrie espressobønner til kveldsbruk.

Kaffekvern - mye glede for noen hundrelapper. Eller som de sier det på Kaffebønna i Tromsø: Kaffekvern er tøft!

5 kommentarer:

Ingrid Sofie sa...

Kaffekvern ER tøft :D Det skal vi så kjøpe oss når vi får oss stort kjøkken en gang!

Og skikkelig kule bokhyller litt lenger ned (det skal vi kjøpe når vi vinner i lotto ;))

Elisabeth sa...

Lotto-prosjekter er bra å ha. Jeg slenger inn en kupong hver gang jeg finner drømmeboligen på finn.no :)

Mammadamen sa...

Enig! Og lukten av kaffe gir god stemning:-) Takk for tips om kaffekvern.

Ønsker deg en fin Valentin-helg!

Sverre på Stockfleths Ski sa...

Du har kanskje funnet det ut på et halvt år, men du burde ikke oppbevare bønnene dine i kjøleskapet. Posen den ble solgt i er god nok. Ha den på kjøkkenbenken unna krydder og sol, og den holder ca 5 uker fra brenningsdato. Be om brenningsdato når du handler bønner.

Elisabeth sa...

Takk for tips, Sverre. Da flytter kaffeposen over til kjøkkenbenken.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails