onsdag 19. august 2009

Deilig dekadense blant hvitmalte bedehus


I løpet av sommeren gikk turen via Skudeneshavn på Karmøy, og blant de gamle hvite trehusene der lå en fantastisk liten perle: Sjokoletta - en nydelig liten café med kvalitetskonfekt fra Sjokoladepiken i Stavanger og med kaffe fra Tim Wendelboe. Bak disken står caféens søte og engasjerte innehaver som ikke ga opp før hun har vist oss alle de forskjellige sjokoladefristelsene.Foran meg havnet en frappé og fantastiske små konfektbiter med smak av solbær, mørk sjokolade, whisky, mynte, bringebær, chilli og ymse annet. Jeg smaker, sukker høylydt, nyter de forskjellige smakene og koser meg så tærne krøller seg. Med krem på overleppa og sjokolade i munnviken mumler jeg noe om at det var på tide med et sted for ren og uhemmet nytelse i denne pietistiske lille sommerbyen.

Til slutt er jeg så mett, fornøyd og kvalm at jeg må få de siste bitene med meg på ferden videre. Er du i nærheten, så legg turen innom, spis en bit med pasjonsfruktfyll og send meg en tanke.

5 kommentarer:

Huset på Planen sa...

Åhhhhhhh! Fristerinne! Jeg skal definitivt ta turen innom det stedet dersom jeg er på de kanter. Takk for tipset.

Elisabeth sa...

Alle gjør vi det vi er best til. Jeg frister ;)

Anonym sa...

Sist lørdag åpnet de en filial i Sørhauggata i Haugesund. Gleder meg til å prøve den på lørdag!

Eli

Elisabeth sa...

Ja, jeg leste at de har flyttet til Haugesund. Fint for tilgjengeligheten og omsetningen, og jeg kommer helt sikert til å stikke innom når jeg er i Haugesund neste gang. Kommer imidlertid til å savne den i gamle Skudenes også. Den var så deilig dekadent der den mellom de gamle, hvite husene :)

Anonym sa...

Ja, det var ikkje bare enkelt å gi slipp på lokalene i Gamle Skudeneshavn.... Men vanskelig å være to plasser på en gang... :)
Takk for fin side. Og velkommen innom i Haugesund..
Hilsen Sjokoletta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails