torsdag 4. juni 2009

Urbant matauk

En av tingene jeg elsker ved å bo midt i Oslo, er den fantastisk tilgangen på råvarer. Nei, jeg har ikke selvskutt elg i fryseren eller egendyrkede rødbeter, men jeg er så heldig at jeg har bortimot alt av spesialbutikker innen en svært behagelig radius. Fiskebutikk, slaktere og all verdens frukt- og grøntbutikker som også har et fantastisk utvalg av oljer, oliven, krydder, urter, te, etc. Ostebutikker og et par gode bakerier finnes også innen rekkevidde.

Like ofte som jeg planlegger hva jeg skal lage til middag og så går og handler, lar jeg råvarene inspirere meg og lager noe ut fra hva som frister hos fiske- eller grønnsakshandleren. Samtidig vet jeg at jeg til enhver tid kan få tak i frisk koriander eller sitrongress, noe som gjør at kreativiteten kan boltre seg ganske fritt. God mat skal ikke være komplisert, men det må gode råvarer til.

På min vei over Grønland torg tidlig en morgen,så jeg disse disse habaneroene som lå og solte seg i glansen av morgensola mens det summet travelt rundt dem. Det ble noe med chilli til middag den dagen.

1 kommentar:

Fée sa...

Mmmm... herlig! Selv om jeg trives godt på bygda må jeg si jeg savner byens gode utvalg.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails