onsdag 17. juni 2009

Campo de Fiori

Blant alle Romas piazzaer, er Campo de Fiori sannsynligvis min favoritt. Som navnet tilsier, selges det blomster der, men også


mengder av tomater - alt fra store grønne steketomater til små datterino-tomater så knallrøde, søte og fristende at det er umulig å ikke kjøpe med seg en kurv og sette seg på fontenen og spise mens en ser på folkelivet og resten av vareutvalget


Bittesmå artisjokker som roper etter god olivenolje, salt og prosecco...


Disse små runde lilla sakene tror jeg er en slag aubergine. Eller kanskje ikke? Vakre var de uansett


Men mest av alt fortapte jeg meg i synet av disse bugnende squash-blomstene...


Så fantastiske farger og så friske at bladene krøllet seg, ikke fordi de var slappe, men fordi de var så nyplukket at de formelig struttet!


Litt blekksprut til middag kanskje?


Etter å ha sukket, smilt, smakt og knipset meg gjennom markedet på Campo de Fiori tre dager på rad, var konklusjonen klar over en flaske vin like ved: Neste gang i Roma skal vi ha en leilighet med kjøkken!

Kjøkken og takterrasse slik at jeg kan gå på markedet og handle det som frister mest den dagen, og så hjem og lage noe godt og enkelt ut fra det. Og en takterrasse å spise på mens en for en stakket stund later som en bor i denne fantastiske byen. Neste gang.

5 kommentarer:

Huset på Planen sa...

Så fint innlegg! Nydelige bilder fra en vakker by. Mitt eneste minne fra Roma er dessverre fra en brokete Interrailtur da jeg var atten år, men det skal vi definitivt gjøre noe med.

Ragnhild sa...

Jeg har også tenkt mange ganger at leilighet med kjøkken er et must når man er på ferie. Det er jo så spennende å prøve alt man ikke får tak i hjemme :)

Elisabeth sa...

Ikke sant? Det er deilig å spise ute når en er ute og reiser, men det er noe med detå ha mulighet til å gjøre noe emd alle de fristende råvarene en finner også. Ikke fordi en må, men fordi en ikke klarer å la være :)

Cristina sa...

Hei til deg..

Tanketanken er en fin blogg. Jeg fant deg ved en tilfeldighet..

De runde lilla auberginerne blir kalt for Tunis-melanzane.
Pà napolitansk for "neger"

Deep fried squash-blomster er fantastisk godt..

Med vennlig hilsen
Cristina

Elisabeth sa...

Tunis-melanzane! Så lærte jeg noe nytt i dag også :) Takk skal du ha, Cristina!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails