torsdag 12. mars 2009

Bokskatter

Jeg elsker støvete, gamle antikvariater med bøker fra gulv til tak, vegg til vegg og i bunker på alle flater. Tanken på alle ordene, alle tankene, meningene og stemningene som er samlet der forfører meg. Å vite at disse bøkene allerede har blitt lest og skapt reaksjoner hos noen, levd et liv, bidrar til stemningen.

Nå ligger de der, Hamsuns Victoria og Bridget Jones side ved side, og venter på nye hjem. Antikvariat er som barnehjem for gamle, støvete bøker, der ingen er sultne eller ulykkelige, men alle likevel venter på noen som kommer og skal ta akkurat dem med hjem.

Antikvariatene har kastet seg på den digitale tidsalderen, men selv om en har funnet og bestilt den etterlengtede på nett, så vet du at du ikke har handlet på norli.no, når følgende står på fakturaen som følger med:


For sjeldne bokskatter på nett anbefales antikvariat.net og abebooks.com.

4 kommentarer:

Søte sa...

Fnis. Jeg har også nettfunnet de gamle. Og for en nydelig kvittering.

Victoria fikk jeg i sekstenårsgave fra paps, og et av mine favorittsitater som ung og ubehøvlet er derfra. Jeg håper mandagen smiler.

Mvh
Ingrid (Rosa; av en eller annen fortidig grunn merket som Søte :/)

Elisabeth sa...

Ingrid!

Så gøy å se deg her :) Nå ble jeg nysgjerrig på hva favorittsitatet fra Victoria er?

Søte er fint og passer deg :) Jeg har faktisk søtasøta som passord på et system på jobben, tildelt av en kollega :)

Søte sa...

Hihi, jeg tror det henger igjen fra vedkommende som inviterte meg til å opprette gmail-konto, uten at det skjer noe når jeg endrer innstillingene. :-/

I direkte henvendelse, etter utlegninger av hvordan hun må se ut når hun sprader rundt der hjemme i haven (fnis), blant stauder og liljer og hissig ugress;

"Vet De, det er en palme som blomstrer bare en gang i sit liv og den blir dog sytti år, talipotpalmen. Men den blomstrer bare en gang.

Nu blomstrer jeg."

Søte sa...

"Nu blomstrer jeg" må selvsagt leses med en viss indre patos.

Og dessuten, for en koselig blogg!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails