torsdag 5. april 2012

Hummerravioli


Ravioli er morsom mat som kan fylles med nesten hva som helst. Litt arbeid, men vel verdt det. Jeg har tidligere laget ravioli med oksehalefyll, og forleden fikk jeg trangen over meg til å prøve med hummer. En liten, frossen hummer ble innkjøpt, tint og gledesskrekkslagent utforsket av femåringen.

Til en forrett for 4 brukte jeg:
  • 110 gram durumhvete
  • en klype maldonsalt
  • en klunk olivenolje
  • 1 egg og 1 eggeplomme
Alt ble blandet i kjøkkenmaskinen, og jeg lot den kjøre der til den hadde samlet seg til en deigball. Deretter knadde jeg den litt på kjøkkenbenken og la den i en plastpose i kjøleskapet i en halv times tid. Mens deigen hvilte i kjøleskapet, begynte jeg på fyllet:
  • en liten frossen hummer (300 gram)
  • bladene fra en stilk bladpersille
  • 1/4 vårløk
  • en toppet ts creme fraiche
  • sitron
  • salt
  • pepper


Halekjøttet og kjøttet fra klørne på hummeren ble tatt ut, strengen fjernet og kjøttet hakket. I dette blandet jeg litt finhakket bladpersille, vårløk og creme fraiche. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Creme fraichen skal bare binde det hele sammen, så pass på at fyllet ikke blir for vått. For vått fyll gjør det vanskelig når du skal feste deigstykkene sammen etter at du har hatt i fyllet.

Så begynner moroa. Del deigen opp i mindre deigemner og kjelve gjennom pastamaskinen. Begynn på den bredeste innstillingen, ta den gjennom et par ganger på denne og still så maskinen på et hakk tynnere for hver gang du kjører den gjennom. Min pastamaskin går til 9, men jeg stoppet på 6. For tynn pasta er vanskeligere å jobbe med og sprekker lettere når en fyller den. Stikk ut rundinger på ca 7 cm i diameter med et glass, legg en liten ts fyll midt på, legg så et deigstykke oppå, press forsiktig ut luften og forsegle kantene med å trykke rundt med en gaffel. Gjenta til du går tom for fyll. Jeg fikk snaut 20 ravioliputer av den lille hummeren min, noe som var perfekt til en forrett for 4.



Raviolien kokes 3 minutter i fosskokende, godt saltet vann. Disse ble servert i godt innkokt hummerkraft som jeg pisket inn noen terninger kaldt Kviteseidsmør i mot slutten. De rene, milde smakene i raviolien var en nydelig kontrast til den fyldige, kraftige hummerkraften, så dette er nok en rett som skal gjentas.

1 kommentar:

Reminiscence sa...

Mmmmm... dette så jo helt fantastisk ut. Ha en strålende helg!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails