Til 2 personer trenger du:
- 400 gr renskåret laksefilet
- 4 mellomstore poteter med tynt skall, f.eks Amandine
- 2 gulrøtter
- 1/2 fenikkel
- purre
- fersk dill
- sitron
- smør
- salt, pepper
- litt hvitvin
- rømme
- aluminiumsfolie
Begynn med å sette potetene (med skall) til koking. Skrell gulrøtter og skjær alle grønnsakene i tynne ringer/strimler. Når potetene har kokt 6-7 minutter, heller du vannet av, lar dem dampe litt og skjærer dem også i tynne skiver, fremdeles med skallet på. Laksen skjæres i passe porsjonsstykker.
Finn fram ildfaste former i rett størrelse hvis du har, evt aluminiumsfolie. Smør formen/folien med litt smør i bunn og legg lag på lag - fenikkel, purre, gulrøtter, poteter, laks, urter. Potetlaget får litt salt, pepper og en liten smørklatt, og laksen får godt med salt og sitronskvis. En skvett hvitvin oppi gjør også godt, men det går bra uten. Til slutt folie på toppen av den ildfaste formen, evt hvis du kun bruker folie, pakk den sammen rundt det hele slik at du får en forseglet pakke. Bakes i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter og legges så rett på tallerkenen. Hver mann, sin pakke. Åpne, nyt lukta, legg på en skje rømme og digg inn.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar